Đorđević za HRT: Hrvatska ne treba da strahuje RTS

Objavljeno: 11.02.2017. 09:56 Izmenjeno: 12.02.2017. 09:09

Srbija je vojno neutralna i želi da bude deo Evropske unije, rekao je ministar odbrane Zoran Đorđević u intervjuu za HRT. Ističe da Hrvatska ne treba da strahuje zbog toga što Srbija oprema i naoružava vojsku.

HRT podseća da Srbija od „Erbasa“ kupuje devet najmodernijih helikoptera srednje klase, a od Belorusije dobija donaciju u „migovima 29“ i protivvazduhoplovnom sistemu „buk“, prenosi RTS.

„Dobili smo od Sjedinjenih Američkih Država donaciju od 40 ‘hamera’ vrednosti od 7 i po miliona dolara. Radi se o novim ‘hamerima'“, rekao je Đorđević.

Rusija Srbiji donira 30 tenkova T-72 i šest „migova 29“ iz svoje lovačke eskadrile, ali će remont ipak koštati.

Ističe da nema mesta za strahovanje u Hrvatskoj. „Naravno da nema bojazni, našoj vladi je na prvom mestu ekonomija. Želimo da Srbija bude ekonomski jaka, da region prepozna da ima u nama ekonomskog partnera“, rekao je Đorđević.

Ministar je istakao da je poruka za Hrvatsku da preko Srbije može da sarađuje sa nekim zemljama sa kojima možda ne može direktno.

„Mi imamo dobre odnose i sa Rusijom i sa Belorusijom, ali imamo odlične odnose i sa Kinom. Ostali su nam dobri odnosi i sa Azijom i sa Afrikom, i to jeste prilika da zaradimo svi zajedno i da radimo na trećim tržištima“, rekao je ministar.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika/2627102/djordjevic-za-hrt-hrvatska-ne-treba-da-strahuje.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana