Ðorđević u nenajavljenoj poseti jedinicama VS

Objavljeno: 06.02.2017. 17:06 Izmenjeno: 06.02.2017. 17:06

Ministar odbrane Zoran Ðorđević danas je nenajavljeno obišao nekoliko jedinica i ustanova iz svoje nadležnosti i Vojske Srbije, u cilju sagledavanja stanja u tim celinama, analize priprema i gotovosti u izvršavanju redovnih zadataka.

Ministar je, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, sa saradnicima posetio kasarnu „Major Milan Tepić“ u Jakovu gde je obišao 2. raketni divizion iz sastava 250. raketne brigade za PVD i uverio se u osposobljenost jedinice da u najkraćem vremenu reaguje na povredu vazdušnog prostora Srbije.

Ðorđević je u razgovoru upoznao pripadnike jedinice sa planiranim nabavkama i modernizacijom za potrebe RViPVO.

Nakon toga, ministar odbrane obišao je pripadnike Rečne flotile u Novom Sadu, gde se upoznao sa aktivnostima i zadacima jedinice.

Nenajavljeni obilazak ministar je završio na Vojnomedicinskoj akademiji, koju je nedavno takođe posetio tokom redovnog dežurstva sredom, kada je Centar za hitnu pomoć VMA dežurni urgentni centar na republičkom nivou. Ðorđević je obišao šaltere za zakazivanje na Specijalističkoj poliklinici VMA, apoteku, kao i Kliniku za stomatologiju.

Ministar odbane sa saradnicima sastao se tokom vikenda sa predstavnicima više lokalnih samouprava.

U subotu, Ðorđević je razgovarao sa čelnicima Priboja i Užica, a u nedelju sa rukovodstvom Čačka i Gornjeg Milanovca.

Tema razgovora sa predstavnicima lokalnih samouprava bila je dalje unapređenje saradnje sa Ministarstvom odbrane i Vojskom Srbije i posebno pitanje realizacije Master plana i nepokretnosti koje nisu neophodne za funkcionisanje jedinica VS, za koje prvenstvo kupovine imaju upravo lokalne samouprave. U razgovorima je zaključeno da treba nastaviti sa dobrom praksom održavanja redovnih sastanaka i ubuduće.

Nakon obilaska Kompanije „Sloboda“ a.d. u Čačku, gde je u petak prisustvovao otvaranju Hale za obradu rezanjem, ministar odbrane Zoran Ðorđević obišao je u subotu pribojski FAP.

U razgovoru sa poslovodstvom tog preduzeća, potvrdio je da je FAP važan za srpsku ekonomiju. On je naglasio da je krajem prošle godine FAP dobio dva miliona evra da uradi 21 kamion za Vojsku Srbije.

Ministar Ðorđević je rekao da je ideja da FAP, Zastava kamioni i Jumko Vranje budu tri kompanije koje će postati deo grupacije Odbrambene industrije Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana