Donirana medicinska oprema Domu zdravlja „Zemun“ Studio B

Objavljeno: 22.04.2020. 13:35 Izmenjeno: 22.04.2020. 15:40

Društveno odgovorna kompanija “Ortopedija – novi život“ donirala je Domu zdravlja “Zemun“ ortopedsku opremu, invalidska kolica, stalke za infuziju, dezinfekciona i zaštitna sredstva, kao i ormane za čuvanje lekova i medicinskog materijala.

Donaciju je uručio direktor kompanije Bojan Ristić u prisustvu predsednika Gradske opštine Zemun Dejana Matića.

Direktorka Doma zdravlja “Zemun“ dr Aleksandra Cvetković istakla je da uručena oprema pokriva potrebe ove zdravstvene ustanove u situaciji pandemije, i svakako će biti korisna i u redovnim okolnostima pružanja zdravstvenih usluga građanima.

“Svaka pomoć u ovim okolnostima je dobrodošla, naročito kada je u pitanju medicinska oprema koja direktno doprinosi zaštiti kako lekara, tako i pacijenata“, rakao je predsednik Dejan Matić i zahvalio se svim privrednicima koji su pokazali izuzetnu odgovornost i humanost u vreme borbe sa virusom korona.

Kompanija “Ortopedija – novi život“ od svog osnivanja ima tradiciju dobročinstva i pomaže zdravstvene ustanove, ustanove socijalne zaštite i pojedince.

Drugi krug preventivne dezinfekcije domova za stare u Zemunu

U toku je drugi krug preventivne dezinfekcije domova za stara lica, koji se nalaze na teritoriji Zemuna, saopštavaju iz ove gradske opštine.

Predsednik opštine Dejan Matić je  obišao ekipe firme koja je od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije sertifikovana za obavljanje ove delatnosti i uverio se u kvalitet sprovođenja još jedne mere, koja je neophodna kako bi se korisnici domova i svi zaposleni zaštitili od virusa korona.

Drugi krug preventivne dezinfekcije 24 doma za smeštaj starijih lica pokriva tretiranje prilaza i dvorišta, kao i unutrašnjost objekata.

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić je tom prilikom podsetio da je Opština postavila i cisterne sa dezinfekcionim sredstvom na tri lokacije, kao i da je u toku dezinfekcija ulaza i hodnika stambenih zgrada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 26°C

Pretežno oblačno

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana