Donacija informatičke opreme pravoslavnom manastiru u Libanu Tanjug

Objavljeno: 17.01.2022. 18:33 Izmenjeno: 17.01.2022. 18:51

Profesionalnost, posvećenost i nepristrasnost u izvršavanju zadataka na očuvanju mira u ovoj zemlji doprineli su da naš kontingent stekne potpuno poverenje i poštovanje kako predstavnika Ujedinjenih nacija i država partnera sa kojima učestvuje u misiji, tako i lokalnog libanskog stanovništva.

foto Tanjug

 

Pripadnici Vojske Srbije angažovani u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu uručili su na drugi dan Božića donaciju pravoslavnom manastiru u Deir Mimasu, koji se nalazi na oko sto kilometara južno od prestonice Bejruta.

Manastir se nalazi u blizini pozicije Ujedinjenih nacija 9-66 „Drina“ u sektoru „Istok“ mirovne operacije Unifil, u kojoj je stacionirana pešadijska četa iz sastava Vojske Srbije.

Novčana sredstava za donaciju u vidu video-projektora i tableta, prikupili su pripadnici našeg 22. kontingenta u ovoj mirovnoj misiji, i tako nastavili praksu koju su započeli pripadnici Vojske Srbije u sastavu prethodnog kontingenta kada su u decembru uručili sličnu donaciju pravoslavnoj školi u mestu Maržajunu na jugu Libana.

Pripadnici VS započeli su učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu u decembru 2010. godine, a osim pešadijske čete, koja zadatke izvršava u sastavu španskog bataljona, Vojska Srbije u ovoj misiji angažuje štabne oficire i element nacionalne podrške u sektoru „Istok“, te vod za zaštitu snaga u okviru italijanskog kontingenta u sektoru „Zapad“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 22°C

Pretežno vedro

Petak
Malo i umereno oblačno

Max: 30°C
Min: 17°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana