Donacija „Imleka” Prihvatilištu za decu Beograda studio b

Objavljeno: 08.09.2022. 14:31 Izmenjeno: 08.09.2022. 14:31

Paket namenjen deci prihvatilišta sastoji se od proizvoda ove kompanije i školskog pribora koji je neophodan za praćenje nastave.

Vršilac dužnosti sekretara za socijalnu zaštitu Aleksandra Čamagić prisustvovala je u Prihvatilištu za decu Beograda predaji donacije kompanije „Imlek” povodom početka školske godine.

Aleksandra Čamagić je zahvalila kompaniji „Imlek” na donaciji ovoj ustanovi, naglasivši da se sva deca raduju novoj školskoj godini.

– To važi kako za decu koja rastu u porodičnom okruženju tako i za onu koja nemaju tu priliku. Važno je toj deci pokazati da pored divnih ljudi iz Prihvatilišta postoji puno društveno odgovornih kompanija i pojedinaca koji misle na njih. Ova ustanova predstavlja ponos grada Beograda, a mi u Sekretarijatu za socijalnu zaštitu zdušno podržavamo njen rad i nastojimo da proširimo i dodatno poboljšamo sve uslove za boravak. Želimo da se deca u ovom prihvatilištu osećaju voljenom, da u kriznim situacijama znaju da ovde uvek mogu da dođu i dobiju pomoć i ljubav, te da se osećaju sigurnim – rekla je Čamagićeva.

Ona je podsetila da deca u Prihvatilištu mogu provesti do šest meseci, nakon čega se mogu vratiti u svoje porodice ili smestiti u usvojiteljsku ili hraniteljsku porodicu. Takođe, istakla je da se u novom objektu nalazi i Svratište za decu sa ulice u koje i oni uvek mogu da dođu i dobiju kriznu pomoć, obrok, higijenski tretman, ali i da se ugreju.

Menadžerka korporativnih poslova kompanije „Imlek” Marija Malović zahvalila je Sekretarijatu za socijalnu zaštitu što je omogućio realizaciju donacije i istakla da ova kompanija raznim donacijama tradicionalno obeležava sve dečje jubileje.

Tom prilikom deca Prihvatilišta poklonila su gošćama radove koje su sami napravili, nakon čega je organizovan obilazak prostorija i druženje sa decom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana