Dodik:Republika Srpska podržava zahteve SPC u Crnoj Gori Tanjug

Objavljeno: 06.02.2020. 14:22 Izmenjeno: 06.02.2020. 14:22

Republika Srpska podržava zahteve Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, poručio je srpski član Predsedništva BiH, Milorad Dodik, i ocenio da je donošenje spornog zakona nepotreban korak crnogorske vlasti.

Dodik je u obraćanju novinarima u Banjaluci, nakon razgovora sa jednim od lidera opozicionog Demokratskog fronta u Crnoj Gori, Andrijom Mandićem, istakao da taj zakon predstavlja neprihvatljivo uzurpiranje prava SPC, što su konstatovali i predstavnici drugih verskih zajednica u Crnoj Gori.

Naglasio je da će – rekao je Dodik, naglasivši da Republika Srpska i srpski narod nastaviti da podržavaju zahteve SPC i vernog naroda u Crnoj Gori.

Srpski član Predsjedništva BiH zaključio je da je neprihvatljivo da se na bilo koji način uzurpiraju stečena prava SPC ma gde ona bila.

„S toga moramo biti jedinstveni i zajedno stati protiv bilo kakvog otimanja ili skrnavljenja prava srpskog naroda i SPC ne samo u Crnoj Gori, već bilo gde a najvažnije je da svi ti problemi budu rešni mirnim putem i dijalogom“, poručio je Dodik.

Mandić je, prenela je RTCG, zahvalio srpskom članu Predsedništva BiH što se nije saglasio sa druga dva člana tog tela da predsednik Crne Gore Milo Ðukanović dođe u Sarajevo i iskoristi tu mogućnost da, kako je naveo, nastavi kampanju protiv srpskog naroda i SPC.

„Naš narod je u ovim delovanjima u Crnoj Gori pokazao snagu srpske solidarnosti tako da stojimo zajedno kao jedan od Čikaga do Australije“, istakao je Mandić.

Izrazio je i veliku zahvalnost Dodiku zbog činjenice da je stao u odbranu SPC i srpskog naroda, kao što to redovno radi kada je reč o Srbima ma gde god se oni nalazili.

„Ponosni smo na činjenicu što ste jedan od lidera srpskog naroda koji to svojim delima svakodnevno potvrđujete“, naveo je Mandić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Vedro

Trenutna temperatura 3°C

Vedro

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 9°C
Min: 2°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana