Dodik:Da se RS zakonom zaštiti od klevete Tanjug

Objavljeno: 01.02.2022. 16:29 Izmenjeno: 01.02.2022. 16:29

“ Nema drugog načina života u BiH, nego da se ide iz krize u krizu. BiH nije mesto u kojem želimo da živimo. Naša politička opcija je BiH sa dva entiteta i tri konstitutivna naroda“, rekao je Dodik.

Predsednik SNSD-a Milorad Dodik predložio je da Narodna skupština Republike Srpske usvoji više zaključaka, među kojima je i da nisu nestali razlozi zbog kojih srpski predstavnici ne učestvuju u radu zajedničkih institucija BiH, kao i da se predloži zakon da se Srpska i drugi kolektiviteti zaštite od klevete, odnosno nazivanja genocidnim.

Dodik je istakao da to važi za Republiku Srpsku, ali i za FBiH, kao i sve narode da ih niko ne može nazivati genocidnim, za šta bi bila predviđena zatvorska kazna i da taj zakon treba da se predloži Parlamentarnoj skupštini BiH.

Dodik je predložio da zaključak bude da se ostaje čvrsto pri zaključcima donesenim na prošloj sednici parlamenta Srpske da se povlače saglasnosti o vojsci, indirektnim porezima i visokom sudskom i tužilačkom savetu.

Predložio je i da se, kada je reč o korupciji, donesu dve mere – zakon o sufinansiranju subjekata stranim sredstvima i da se preispitaju sve sadašnje antikoruptivne mere, da se formira tim koji bi to učinio, kao i da što pre bude donesen zakon o poreklu imovine.

Dodik je kritikovao opoziciju.

„Kada podignem lestvicu tražeći za Srpsku više, opozicija izađe i kaže da je to avanturizam. Želim da čujem šta oni imaju da kažu. Uvek su protiv svega. Naša politika je Republika Srpska“, poručio je Dodik.

Istakao je da Srpska poštuje Ustav i Dejtonski sporazum.

„Naše politike idu za tim da BiH afirmišu kao zajednicu koja je predviđena Ustavom i ništa više. Republika Srpska je danas odraz onoga što smo želeli. Mnogi će se složiti da je BiH propala zemlja“, naveo je Dodik.

Dodik je istakao da Srpska danas ima svoju teritoriju, legitimno izabranu vlast i svoj narod.

„Imamo dobru međunarodnu poziciju i jasno definisan broj prijatelja, više nego što ih je imala ikada. Republika Srpska ima dobru regionalnu saradnju“, naveo je, između ostalog, Dodik, prenela je RTRS.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Vedro

Trenutna temperatura 3°C

Vedro

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 9°C
Min: 2°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana