Dodik: Srpskoj više silom ništa ne može biti nametnuto Tanjug

Objavljeno: 04.01.2022. 09:10 Izmenjeno: 04.01.2022. 18:48

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je da Republici Srpskoj više silom ništa ne može da bude nametnuto.

foto Tanjug/arhiva

„Mi bukvalno moramo voditi bitku za oslobođenje, samo ovaj put nećemo puškama. Lakše bi prošli da je opozicija bila za to da nam se vrate nadležnosti“, rekao je Dodik za TV Hepi.

On je ponovio da su uslovi da se srpski predstavnici vrate u zajedničke organe BiH da iz pravnog života bude eliminisan zakon koji je nametnuo bivši visoki predstavnik Valentin Incko, kao i da Republici Srpskoj budu vraćeni imovina, šume i poljoprivredno zemljište, prenosi RTRS.

Na pitanje šta je spreman da uradi za Republiku Srpsku, Dodik je rekao da je spreman i da se ponizi, pa ako treba i da klekne i puzi, ali da to mora da bude u interesu Srpske, a ne da neko kroz njega hoće da ponizi Srpsku.

Dodik je rekao da veruje da će sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem izgraditi odnos da Srbija Srbima u Republici Srpskoj automatski da državljanstvo Srbije i podsetio da Hrvati iz BiH imaju državljanstvo Hrvatske.

Istakao je da ceni šta je Srbija na čelu sa Vučićem postigla i dodao da je odnos Srpske i Srbije najbolji do sada.

Dodik je naveo da Srbija i Srpska sarađuju na mnogim projektima, kao i na pomoći Srbima u Federaciji BiH, kao i da je Srpska dala Srbiji 150 megavata struje, koje će joj Srbija vratiti kada bude imala višak.

Potvrdio je da na proslavu Dana Republike Srpske 9. januara, kada se slavi 30 godina njenog postojanja, dolaze predstavnici Rusije, Kine i Srbije, prenose Nezavisne. Takođe je istakao da će ove godine biti još više gostiju i prijatelja koji su privrženi pravu da Republika Srpska bude ono što jeste.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana