Dodik sa Vučićem o radu institucija BiH i carinskoj uniji Beta

Objavljeno: 23.04.2017. 18:40 Izmenjeno: 24.04.2017. 09:11

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kaže da je sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem u Kozarskoj Dubici razgovarao o blokadi rada institucija na nivou zajedničkih institucija BiH, kao i o mogućim događajima kada politički predstavnici Hrvata u parlamentu BiH podnesu zahtev za izmenu Izbornog zakona.

Milorad Dodik je novinarima rekao da zvanično Sarajevo nema konzistentnu politiku, navodeći da se državni nivo obavezao na reformske procese koje sada ne može da sprovede.

„Opšta pat-pozicija vlasti na nivou zajedničkih institucija govori da od BiH ne možemo ništa očekivati. Postoji učmalo uverenje da je nepromenjiva situacija što se tiče BiH i njenog okvira, bez obzira da li nam je loše, i koliko godina nam može biti loše“, istakao je Dodik.

Smatra da će „vreme naterati da se razgovara i o promeni okvira BiH“.

Dodik je rekao da je Vučića posebno interesovalo na koji način je moguće realizovati ideju o carinskoj uniji zemalja Balkana koje nisu u EU, ističući da RS podržava takvu ideju, jer bi im ona osigurala tržište.

Predsednik RS, koji je s Vučićem razgovarao posle komemorativnog skupa u Donjoj Gradini i obeležavanja Dana sećanja na žrtve ustaškog zločina u logoru Jasenovac, rekao je da je sa premijerom Srbije razgovarao i važnosti da se nastavi zajedničko obeležavanje značajnih datuma stradanja srpskog naroda.

Dodik je naglasio da su razgovarali i o potrebi da se snimi dokumentarni film o Jasenovcu, kao i „igrani film svetskog nivoa“.

Aleksandar Vučić posle sastanka sa Dodikom u Hotelu „Cepter“ u Kozarskoj Dubici nije dao izjavu novinarima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 30°C

Vedro

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 33°C
Min: 23°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana