Dodeljena sredstva za podršku razvoja preduzetništva Studio B, Beoinfo

Objavljeno: 01.07.2019. 13:45 Izmenjeno: 01.07.2019. 18:11

U prostorijama Gradske uprave potpisani ugovori o dodeli bespovratnih finansijskih sredstava u maksimalnom iznosu od milion dinara za kupovinu osnovnih sredstava, odnosno mašina i opreme.

foto Beoinfo

Ugovori su potpisani sa predstavnicima prvih 16, od ukupno 21 privrednog subjekata, radi poboljšanja kvaliteta postojećeg ili uvođenja novog proizvoda i usluge, uz obavezu zapošljavanja jednog nezaposlenog lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje na period od minimum jedne godine.

Sekretar za privredu Milinko Veličković potpisao je ugovore i podsetio da, na osnovu Lokalnog akcionog plana zapošljavanja, Grad Beograd godinama unazad pomaže razvoj malih preduzeća i preduzetničkih radnji.

– Ovo je jedan od vidova pomoći malim preduzećima sa ciljem da se poboljša njihov biznis i zaposle novi ljudi. Potpisivanjem ugovora dobijamo i 21 radno mesto, a podsetiću da smo 2013. godine imali 137.000 nezaposlenih, dok u prvom kvartalu 2019. godine imamo 71.000 nezaposlenih. Grad Beograd i Sekretarijat za privredu su u 2019. godini za pomoć privredi i poljoprivredi imali oko 300 miliona dinara dok je za iste svrhe 2013. izdvojeno tek 20 miliona. Danas imamo oko 137.000 privrednih subjekata i očigledno je da se Grad Beograd trudi da podsticajima pomogne malim preduzećima – kazao je Veličković.

On je podsetio da Grad Beograd objavljuje puno konkursa čiji je cilj da se nastavi sa unapređenjem biznisa u glavnom gradu.

– Tu su konkursi za inovativne delatnosti, podršku razvoju preduzetništva, kupovinu mašina i opreme zapošljavanjem jednog lica na minimalni period od godinu dana i drugi. Nadam se da će vaši poslovi, kako proizvodni tako i oni uslužne delatnosti, u narednom periodu biti unapređeni i da će vam dobijena sredstva biti od koristi. Takođe se nadam i želim vam da pored jednog zaposlenog, što je bio uslov konkursa, razvijete posao tako da će vam biti potrebno još novozaposlenih – kazao je sekretar za privredu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 17°C

Delimično oblačno

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana