Dodeljena priznanja „Zvezde Beograda 2020“ Tanjug

Objavljeno: 06.10.2021. 16:40 Izmenjeno: 07.10.2021. 11:07

U Starom dvoru  su dodeljena priznanja „Zvezde Beograda 2020“, u znak zahvalnosti svima koji su doprineli u borbi protiv pandemije korona virusa

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević podsetio da je ovo peta godina od kada se te nagrade dodeljuju.

Naveo je da smo proteklu godinu proživeli u specifičnim uslovima, te da su minulih 12 meseci globalno obeleženi ekonomskom i zdravstvenom krizom.

„Da bismo sve to prebrodili, bilo je neophodno da postoje divni ljudi koji “iskaču“ iz šablona vremena u kojem živimo. Oni su pokazali ne samo empatiju, već i spremnost, volju i hrabrost da pomognu u najtežim trenucima“, rekao je Nikodijević, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Kako je dodao, da nije bilo volontera, pojedinaca, institucija i organizacija danas bismo imali mnogo veće posledice ove krize.

Nikodijević je izrazio zahvalnost Kancelariji za mlade Grada Beograda koja je, kako je rekao, bila deo Gradskog štaba za vanredne situacije i dala veliki doprinos u borbi protiv pandemije.

„Od početka pandemije, Kancelarija za mlade je organizovala volontere i bila velika podrška Gradu i svim gradskim institucijama. Želim da zahvalim i svim dobitnicima priznanja jer su dali veliki doprinos da ostvarimo zacrtane ciljeve“, rekao je Nikodijević.

Podsetio je da su istinski heroji zdravstveni radnici – lekari, medicinske sestre i tehničari, kao i nemedicinsko osoblje, koji su radili i rade u crvenoj zoni.

„Nadam se da ćemo kada sve ovo prođe, pronaći način da im zahvalimo u meri u kojoj to zaslužuju. Jedan od najboljih načina da pomognemo zdravstvenim radnicima je da budemo disciplinovani, da se vakcinišemo i poštujemo mere“, dodao je Nikodijević.

Zamenik direktora Kancelarije za mlade Grada Beograda Nemanja Marković istakao je da je život u doba pandemije donekle izmenio dosadašnju praksu dodele priznanja.

„Ovo simbolično priznanje predstavlja zahvalnost, a nadamo se da ćemo sledeću dodelu nagrada dočekati u mnogo boljim uslovima“, rekao je Marković.

Priznanja „Zvezde Beograda 2020“ dodeljuje Kancelarija za mlade Grada Beograda, a među dobitnicima su direktor Doma zdravlja „Savski venac“ Zoran Bekić, Dragana Despot iz Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju, koorinatorka vakcinalnog punkta u Hali 11 Beogradskog sajma Svetlana Mićić.

Takođe, priznanje su dobili i koordinatorka vakcinalnog punkta u Hali 3 Beogradskog sajma Dragana Milošević, koordinatorka vakcinalnog punkta u TC „Ušće“ Snežana Kalabić, komunalni milicionar Miloš Dimitrijević i Prihvatilište za decu Beograda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Vedro

Trenutna temperatura 25°C

Vedro

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 20°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana