Dodatni popust za voz Soko za studente,penzionere i radnike tanjug

Objavljeno: 27.05.2022. 11:14 Izmenjeno: 29.05.2022. 11:18

Momirović je rekao da će promotivna cena karte za brzi voz Soko u jednom pravcu biti povećana sa 300 na 400 dinara od 1. juna i da se uvodi mesečna karta za regio vozove, koji putuju 58 minuta, po ceni od 6.874 dinara.

Ministar građevinarstva Tomislav Momirović izjavio je , povodom podizanja promotivne cene karte za brzi voz Soko od Beograda do Novog Sada, da će biti napravljeni posebni paketi za vožnju brzom prugom po još nižim cenama za studente, penzionere i one koji putuju zbog posla.

„Više od 300.000 ljudi se prevezlo brzom prugom na liniji Beograd – Novi Sad“, rekao je Momirović odgovarajući na pitanje Tanjuga u vezi sa cenom za Soko, na svečanosti obeležavanja 185 godina geodetske delatnosti u Srbiji i otvaranja nove zgrade arhiva Republičkog geodetskog zavoda u Zemun Polju.

Momirović je rekao da su i dalje velike gužve na železničkim stanicama i da je produžen promotivni period za cenu karte, s tim što će karta u junu koštati 100 dinara više.

Ne želimo da izgubimo taj trend povećanog broja putnika na železnici, objasnio je Momirović.

On je rekao da će mesečna karta za neograničen broj vožnji brzom prugom na liniji Beograd – Novi Sad biti 6.874 dinara za regio vozove.

„To je dobra vest za građane Srbije. Mi ćemo napraviti posebne pakete za studente, penzionere i radnike kako bi učinili tu prugu i vozove još dostupnijim građanima“, naveo je on.

Momirović je rekao da je cilj da svi koriste benefite brze pruge, ali da građani moraju da razumeju da cena karte znači ulaganje u vozove i srpsku železnicu.

Najavio je da će biti pojačana kontrolu u vozovima i pozvao građane da čuvaju vozove, jer je to, kao i železnica, njihova imovina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana