Doček Nove godine u Božićnom seocetu kod Hrama

Objavljeno: 09.01.2020. 15:41 Izmenjeno: 09.01.2020. 15:41

Doček Pravoslavne Nove godine, u okviru festivala „Božićno seoce kod Hrama“ upriličiće „Bijelo dugme real tribjut“ bend uz najveće hitove koji su obeležili prošli vek, a i dalje čine sponu više naroda.

Koncert je zakazan za 20.00, na bini festivala, gde ćemo zvanično čekati Pravoslavnu Novu godinu.

„Nakon prvog molebana koji smo zajedničkim snagama i verom održali drugog dana Božića, 08. januara, molitvenim skupom sa više od 15.000 ljudi dostojanstveno u tišini, slozi i miru, pozivamo blagočestivi narod da uzme učešća u drugom molitvenom skupu kada će se služiti Molebstvije za početak Nove godine“, stoji u saopštenju.

Skup je zakazan za 13. januar u 23.30, kod Hrama Svetog Save. Moleban će služiti vikar Njegove Svetosti Episkop remezijanski Gospodin Stefan sa sveštenstvom Hrama Svetog Save.

„Neka da Bog da mi ovde koji smo se okupili sa istom idejom i željom da je svaki čovek, ne samo mi Srbi, slobodan, da može da živi u slobodi, da može da uzrasta u slobodi, da može da vaspitava svoje najrođenije i najmilije u slobodi, a nema boljeg vaspitanja i vaspitača od Hrista i njegove nauke“, rekao je episkop remezijanski Stefan na prvom skupu.

Nakon molebana je tradicionalni vatromet u ponoć.

„Božićno seoce kod Hrama“ svečano je otvoreno 4. januara 2020. godine. Detaljan program možete pronaći na linku: http://www.bozickodhrama.rs/.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana