Dobri politički i ekonomski odnosi Srbije i Austrije Tanjug

Objavljeno: 02.11.2016. 13:54 Izmenjeno: 02.11.2016. 13:54

Ministarka u Vladi Srbije zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je sa ambasadorom Austrije u Srbiji Johanesom Ajgnerom, o procesu evropskih integracija i bilateralnoj saradnji Srbije i Austrije.

Joksimović je zahvalila na snažnoj podršci koju Austrija pruža Srbiji u procesu evropskih integracija i istakla značaj nastavka jačanja bilateralnih odnosa sa svim državama članicama EU, imajući u vidu sve izazove sa kojima se Evropska unija danas suočava, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Takođe, ministarka Joksimović je izrazila očekivanje da će Srbija do kraja godine otvoriti nova poglavlja u pregovaračkom procesu sa EU, koja su tehnički spremna za to.

Govoreći o migrantskoj krizi, sagovornici su se složili da sve države članice, ali i zemlje kandidati, moraju aktivnije raditi na stvaranju uslova za pronalaženje održivog i dugoročnog rešenja za problem izbeglica u Evropi.

Ambasador Ajgner je pohvalio rezultate reformi koje sprovodi Vlada Srbije, pristup i angažman Srbije oko pitanja izbegličke krize, kao i odnos i ulogu Srbije u regionu, naglasivši važnost daljeg unapređivanja regionalne saradnje, kao i značaj rešavanja svih otvorenih pitanja na bilateralnom nivou.

Sagovornici su se složili da dobre političke odnose dve zemlje prate i dobri ekonomski odnosi, kao i da ima prostora za dalje unapređenje bilateralne saradnje, posebno u oblasti evropskih integracija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 14°C

Pretežno vedro

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 24°C
Min: 11°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana