Dobri odnosi Srbije i Bugarske

Objavljeno: 04.12.2020. 14:08 Izmenjeno: 04.12.2020. 17:04

Srbija i Bugarska imaju dobre odnose, mnogo bolje nego drugi u regionu, rekao predsednik Vučić odlazećem ambasadoru Bugarske.

foto Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Bugarske Radka Vlajkova i zahvalio mu na značajnom doprinosu razvoju srpsko-bugarskih odnosa tokom diplomatskog mandata u Beogradu.

Predsednik Vučić je rekao da Srbija i Bugarska imaju dobre odnose, mnogo bolje nego drugi u regionu, i uputio pozdrave predsedniku Radevu i premijeru Borisovu.

Ambasador Vlajkov je zahvalio predsedniku Vučiću na ličnom doprinosu u intenziviranju saradnje dveju zemalja i podizanju bilateralnih odnosa na nivo koji je ocenio kao najbolji u istoriji.

Predsednik Vučić je rekao da Srbija ceni podršku Bugarske u procesu pridruživanja EU.

Predsednik Vučić i ambasador Vlajkov su izrazili uverenje da će ekonomske veze ojačati, kao i saradnja u svim oblastima od zajedničkog interesa, i konstatovali da se trgovinska saradnja u poslednjih nekoliko godina gotovo udvostručila.

Oni su, takođe, konstatovali da će od najvećeg značaja da bude završetak auto-puta od Sofije do granice dveju zemalja, kao i gasovoda Balkanski tok.

Predsednik Vučić je naglasio i značaj saradnje kroz format Kvadrilaterale, odnosno Visokog saveta za saradnju Srbije, Bugarske, Rumunije i Grčke, jer ga smatra veoma značajnim za razvoj dobrosusedskih odnosa i promociju politike mira i stabilnosti u regionu, kao i društveni i ekonomski razvoj.

Predsednik Vučić je ambasadoru Vlajkovu poželeo mnogo uspeha na novoj ambasadorskoj dužnosti, koju uskoro preuzima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 20°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana