Dobit za 2015. u budžet i deo radnicima Tanjug

Objavljeno: 06.10.2016. 20:17 Izmenjeno: 06.10.2016. 20:17

Javno preduzeće „Pošta Srbije“ saopštilo je da je, po dobijanju saglasnosti Vlade Srbije za isplatu dobiti ostvarene u 2015. godini, 30. septembra uplatilo u budžet Republike 2,1 milijardu dinara, a danas je uplaćen deo dobiti i zaposlenima, radnicima Pošte.

U saopštenju je navedeno da je „Pošta Srbije“, najuspešnije javno preduzeće u 2015. godini i da sa 15.000 zaposlenih Pošta Srbije svake godine ostvaruje sve veću dobit, „počev od 1,24 milijarde dinara u 2012. godini do 3,13 milijardi u godini koja je za nama“.

„Kako Zakon o budžetskom sistemu predviđa, Pošta Srbije svake godine izmiruje svoje obaveze prema osnivaču u skladu sa odlukom Vlade.

Inicijativu za isplatu dobiti ostvarene u 2015. godini podržali su Izvršni i Nadzorni odbor Preduzeća i prosledili je Vladi Republike Srbije na saglasnost“, stoji u saopštenju,

Po dobijanju saglasnosti, kako je navadeno, JP „Pošta Srbije” je 30. septembra uplatilo u budžet Republike Srbije 2,1 milijardu dinara a danas, 6. oktobra, uplaćen je deo dobiti i zaposlenima za ovakav rezultat, radnicima Pošte.

U saopštenju se napominje da je „prosečna plata radnika u Pošti skoro dva puta manja od prosečnih plata u nekim javnim preduzećima koja su već godinama veliki gubitaši i veliki korisnici budžetskih sredstava, za razliku od JP „Pošta Srbije” koje godinama unazad samo puni budžet“.

Zaposleni u Pošti Srbije, kaže se u saopštenju, izražavaju zahvalnost premijeru Vlade Srbije Aleksandru Vučiću, kao i dosadašnjem direktoru, a sada ministru, Milanu Krkobabiću, „što su imali dovoljno snage da prepoznaju da u Pošti postoje rad, red, ali i sjajan rezultat“.

Podeljena dobit je i stimulans za još predaniji rad, jer su svi svesni da neko konačno meri rezultate i odvaja rad od nerada, saopstila je „Pošta Srbije“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura -5°C

Pretežno vedro

Sreda
Malo i umereno oblačno

Max: 0°C
Min: -5°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana