Do 4. maja konkurs za rešavanje stambenih pitanja izbeglica

Objavljeno: 06.04.2016. 11:27 Izmenjeno: 06.04.2016. 11:27

Izbeglice i bivše izbeglice iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine koje žive u Beogradu, a potrebna im je pomoć za rešavanje stambenog pitanja mogu do 4. maja da konkurišu za zakup stanova sa mogućnošću kupovine u naselju Zemun polje.

Zainteresovani mogu da konkurišu za jedan od 270 stanova u naselju u Zemun polju, koji se daju u zakup na odredjeno vreme uz mogućnost kupovine prema uslovima predvidjenim Zakonom o izbeglicama, saopštio je danas Komesarijat za izbeglice.

Zainteresovani mogu javni poziv, prijavu i obrazac izjave preuzeti na inernet strani Komesarijata za izbeglice i migracije www.kirs.gov.rs, na inetrnet strani grada www.beograd.rs, kao i kod poverenika za izbeglice i migracije gradskih opština grada Beograda.

Podnosioci prijava za izbor korisnika 235 stanova u Ovči, koji je objavljen 12. maja 2015. godine, ; dužni su da komisiji dostave nove dokaze u slučaju promene podataka u odnosu na raniju dokumentaciju.

Oni koji žele da im se prijava razmatra samo za Ovču, mogu da se o tome pisanim putem izjasne do kraja postupka razmatranja prijava, navodi se u saopštenju.

Pomoć za rešavanje stambenih potreba dodelom stanova u zakup na odredjeno vreme uz mogućnost kupovine može biti dodeljena svima koji su zbog ratova od 1991. do 1995. godine, stekli izbegličk status u Srbiji, bez obzira na status u vreme rešavanja stambene potrebe.

To mogu biti izbeglice koje žive u kolektivnim centrima ili nekom drugom vidu kolektivnog smeštaja, formalnog ili neformalnog, i ugrožene izbeglice u privatnom smeštaju i bivši nosioci stanarskog prava koji su bez trajnog rešenja u zemlji porekla ili Srbiji.

Stambeno zbrinjavanje izbeglica u Zemun polju peti je potprojekat Regionalnog stambenog projekta, zajedničkog višegodišnjeg programa Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske, čiji je cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za oko 27.000 najugroženijih izbegličkih porodica, odnosno za oko 74.000 ljudi u regionu.

Od tog broja 16.780 porodica je u Srbiji, odnosno oko 45.000 ljudi.

Regionalni stambeni projekat Srbije sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je sredstvima EU, koja je najveći donator, SAD, Nemačke, Italije, Norveške, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Madjarske.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak

Trenutna temperatura °C

Petak
Mogući pljuskovi

Max: 29°C
Min: 17°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana