DLV uručilo Vučiću Hipokratovu medalju tanjug

Objavljeno: 11.07.2022. 14:45 Izmenjeno: 13.07.2022. 12:07

Upravo zato je ovo prestižno priznanje, koje se uručuje zaslužnim pojedincima jednom u deset godina, ovoga puta dodeljeno predsedniku Srbije, koji je oblasti zdravstva posvetio posebnu pažnju u svim aspektima.

Predsednik Aleksandar Vučić primio je  od Društva lekara Vojvodine „Hipokratovu medalju“ za zasluge u unapređenju zdravstva, kao i za poseban lični angažman na poboljšanju uslova rada u zdravstvenim ustanovama širom zemlje.

Istakavši da se po izgradnji najsavremenijih zdravstvenih objekata u poslednjih nekoliko godina jasno vidi koliko se Srbija menja, predstavnici Društva lekara Vojvodine zahvalili su predsedniku i na tome što je mnogo učinio na zadržavanju kadrova, koji se sada vraćaju u Srbiju kako bi svojim znanjem na najbolji način pomagali ljudima u svojoj zemlji.

Predsednik Vučić je istakao da „Hipokratovu medalju“ ne doživljava samo kao ličnu čast, već nadasve kao priznanje i nagradu za sva ulaganja i investicije u zdravstveni sistem, što je svojevrsna nagrada za celu našu državu.

Predsednik je posebno zahvalio celokupnom medicinskom i nemedicinskom osoblju, svim profesionalcima koji su se i u najtežim uslovima borili za svaki život i dodao da jedan od prioriteta u narednom periodu i dalje ostaje povećanje zarada i dalje unapređenje uslova rada, što je samo deo sveobuhvatnog napora da nekada razoreno zdravstvo nastavimo da obnavljamo i da ga učinimo najmodernijim u ovom delu Evrope.

„Zdravstveni sistem je jedan od četiri najvažnija stuba države, a Srbija je pokazala i za vreme poslednje globalne zdravstvene krize da je u stanju da brzo reaguje i pobrine se za očuvanje zdravlja i života svojih građana“, rekao je predsednik Vučić, naglasivši da je promenjena paradigma prema kojoj je naše zdravstvo najlošije u Evropi.

Kako je saopštila Pres služba, Predsednik je dodao da će se nastaviti ulaganja u zdravstvo, kako bi naši građani dobili najkvalitetnije usluge u svojoj zemlji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana