Priština i dalje postavlja prepreke Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 08. 07. 2019. 12:19:04

Situacija sa snabdevanjem Srba na severu KiM osnovnim životnim namirnicama je i dalje veoma teška, jer Priština i dalje nastoji da na sve načine spreči dostavu robe iz centralne Srbije, izjavio je direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić.

foto printscreen

„Najviše bih voleo da mogu da kažem da je snabdevanje naših građana na severu KiM normalizovano, ali bojim se da zbog tvrdoglavog istrajavanja Prištine na taksama za robu iz centralne Srbije ,situacija u dogledno vreme neće biti normalna. Dakle, Priština i dalje nastoji da nam oteža, ali uspevamo nekako“, rekao je Ðurić.

Kako je istakao, prištinski policijski i carinski organi i dalje veoma temeljno kontrolišu sve puteve koji vode od centralne Srbije prema severu KiM, i Srbija uz velike teškoće poslednjih dana uspeva da građanima, te zdravstvenim i visokoškolskim ustanovama, obezbedi određenu količinu osnovnih namirnica.

Ðurić je na građane na severu KiM apelovao da ne prave zalihe, jer Srbija će, uprkos teškoćama i preprekama koje postavlja Priština, nastaviti da nalazi načine da našem stanovništvu dostavlja prehrambene proizvode i lekove i garantuje koliko-toliko stabilno snabdevanje.

Predsednik Aleksandar Vučić juče je izrazio očekivanje da će Srbija narednih dana uspeti da situaciju sa snabdevanjem dodatno poboljša.

Portparol kosovske carine Adriatik Staviljeci izjavio je za Klan Kosova da nije zabeležen veći priliv robe iz Srbije na Kosovo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 24°C

Vedro

Sreda
Sunčano

Max: 27°C
Min: 12°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana