Đurić:Demokratija je kad narod izabere, a ne koga Biber želi Tanjug

Objavljeno: 30.06.2020. 12:23 Izmenjeno: 30.06.2020. 12:23

Potpredsednik SNS Marko Ðurić poručio je profesoru političkih nauka i stručnjaku za Balkan s Univerziteta u Gracu Florijanu Biberu „da nije demokratija kada građani izaberu onog koga Biber želi već kada izaberu onog koga oni žele“.

„U vremenu pred nama će gomila takozvanih eksperata, a zapravo lobista, nastojati da građanima Srbije ospore demokratsko pravo na odlučivanje. Njima je sasvim legitimno kada građani Islanda izaberu predsednika sa 92 odsto glasova, ali im smeta snažna parlamentarna većina u Srbiji, jer ne žele snažnu Srbiju“, napisao je Ðurić na Tviteru.

Ðurić je poručio da u Srbiji nema totalitarizma, kao što ga nema ni na Islandu, a jedini totalitaristi, kako kaže, jesu oni koji bi da u Srbiji uspostave vladavinu manjine.

Biber je u intevrjuu beogradskom listu Danas, odgovarajući na pitanje hoće li se iko u EU ili Nemačkoj uznemiriti zbog rezultata izbora u Srbiji i šta će se povodom toga uraditi, između ostalog rekao, da je bilo kritičkih reakcija evropskih parlamentaraca uključujući i one iz Nemačke.

Kako je naveo, Vučićeva podrška promeni granica i povećanje autoritarne vlasti ohladile su entuzijazam koji je postojao prema njemu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 25°C

Pretežno vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 30°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana