Đurić: U Prištini pravdaju presudu Tanjug

Objavljeno: 06.12.2019. 14:22 Izmenjeno: 06.12.2019. 14:22

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je da prištinski političari Hašim Tači, Ramuš Haradinaj, Vljora Čitaku i Bedžet Pacoli, nastoje da opravdaju presudu Ivanu Todosijeviću, jer je čitava njihova karijera je izgrađena na lažima.

Ðurić je time odgovorio na oštre reakcije prištinskih političara na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je zastrašujuće to što je bivši kosovski ministar administracije i lokalne samouprave Ivan Todosijević osuđen na dve godine zatvora, jer je za zločin u Račku 1999. rekao da je izmišljen.

U izjavi za javnost, on je ocenio da ništa albanske političke lidere ne ujedinjuje kao mržnja prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, jer on „nepokolebljivo udara u temelje lažne kosovske državnosti, koja počiva na šovinizmu, fabrikovanjima i izmišljotinama“.

„Laž se ne može nasilno nametnuti kao istina, makar bila izgovorena i hiljadu puta, jer i mi ćemo kao narod složno svih hiljadu puta stati u odbranu istine, mada i među nama pojedinci koji se nazivaju opozicijom ćute, jer su im draže laži prištinskih šovinista, nego Vučićeva istina“, naveo je Ðurić.

Ocenio je da je Todosijević drakonski kažnjen zato što je izgovorio nešto što su potvrdili i domaći pravosudni organi i međunarodni forenzičari, a jedina njegova krivica je to što nije pognuo glavu i dozvolio da srpski narod bude optuživan za stvari koje nije počinio.

„Vučić će svaki put stati u odbranu pravde i ljudi koji su spremni da se izlože neprijatnostima i rizicima da bi odbranili svoje pravo da govore istinu“, poručio je Ðurić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 17°C

Pretežno vedro

Utorak
Promenljivo oblačno

Max: 12°C
Min: 6°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana