Đukanović:Smanjenje cenzusa demokratski iskorak na štetu SNS Tanjug

Objavljeno: 12.01.2020. 12:30 Izmenjeno: 12.01.2020. 12:30

Niko od nas nije tražio meru smanjenja cenzusa za skupštinu, ovo je demokratski iskorak koji pravimo sebi na štetu, izjavio je poslanik i funkcioner SNS Vladimir Ðukanović.

„Niko iz Evropskog parlamenta nije to tražio od nas. Radimo sebi na štetu jer ćemo imati manje mandata, ali ovo je jedan demokratski, ne ustupak, nego iskorak da bi narod imao što više svojih predstavnika. Nije baš jednostavno kada vidite da je 400.000 glasova ostalo ispod cenzusa, to nije u redu“, rekao je Ðukanović.

On je naveo da je to odluka SNS, koja će, osim ako ne bude ozbiljno radila, ovako teže formirati vladu.

Ðukanović je podsetio da je 126 poslanika većina, a da vladajuća koalicija tranutno ima 131 mandat, bez SPS, da se može desiti da posle izbora ima manje, ali da je poenta svega demokratski izbor.

„Ovi koji bojkotuju insistiraju na bojkotu i ne odgovara im ni cenzus od tri odsto. Ja tvrdim da oni ne bi ušli u skupštinu i kad ne bi bilo cenzusa“, kazao je Ðukanović.

Funkcioner SNS misli da ti ljudi „od besa ne znaju šta rade“ i da su, dok su bili na vlasti, i oni mogli da omoguće manji cenzus, nadzorni odbor u skupštini itd.

„Kažu posle da smo mi diktatori, ali u kojoj to diktaturi neko spušta cenzus sa pet na tri odsto“, upitao je Ðukanović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Slab sneg

Trenutna temperatura 0°C

Slab sneg

Subota
Sneg

Max: 1°C
Min: 0°C

Sneg

Vremenska prognoza za 5 dana