Đoković teniskoj javnosti: Moramo pokazati jedinstvo i snagu Tanjug

Objavljeno: 30.08.2020. 11:08 Izmenjeno: 31.08.2020. 15:51

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković obratio se teniskoj javnosti pismom u kome govori o osnivanju nove Unije igrača.

Đoković je trenutno predsednik Saveta igrača, a pre nekoliko dana se pojavila infomacija koju je preneo Njujork Tajms, da je srpski teniser odlučio da podnese ostavku na tu funkciju, jer je nezadovoljan statusom koji igrači imaju.

Osvajač ovogodišnjeg Sinsinati Mastera ističe da je speman da krene na istorijsko putovanje sa novom Unijom igrača.

„Dragi igrači i prijatelji, kao što znate, imao sam blagoslovenu tenisku karijeru. Nemam drugi interesa, osim održivosti i budućnosti tenisa. Sarađujući sa našim kolegom Vasekom Pospišilom i desetinom vas tokom godina, trudili smo se da predstavljamo interese igrača na ATP-u i gren slemovima. Jednostavno rečeno, čak iako sam bio broj jedan na svetu, bili smo odbijani. Zalupili su nam vrata. Nisu nas poštovali“, navodi Ðoković u svom pismu.

Dodaje da je učestvovao u teniskoj politici kroz Savet igrača tokom poslednjih 10-15 godina.

„Znajte da Unija igrača nije nov projekat. Ta ideja postoji već 30 godina. Mnogi igrači iz različitih generacija su pokušavali da sastave udruženje ili savez kako bi igrači imali bolju zastupljenost u teniskom ekosistemu. Mnogo različitih faktora i razloga je zašto se to nije desilo, ali verovatno glavni je nedostatak jedinstva. ATP struktura je nesavršena za igrače. Ne mislim da struktura ATP-a pomaže igračima. U prošlosti je mnogo puta dokazano da je ovaj sistem protiv igrača.“

Đoković napominje da za to nikog posebno ne krivi, da misli da bi se većina složila da se igrači ne tretiraju kako bi trebalo u celom sistemu.

„Na primer, prošle noći, ATP CEO je za pet minuta odlučio da će otkazati igru celog dana na turniru. Niko nije pitao, kako mene, tako i druge igrače koji se takmiče na turniru. To je veoma pogrešno i pokazuje da nemaju poštovanja. To je samo jedan primer“, navodi Ðoković i dodaje da je teško biti predsednik u sistemu koji ne funkcioniše.

„Udruženje igrača će imati svoje prve poverenike. Unija najverovatnije neće imati izvršnu poziciju za donošenje odluka u ekosistemu tenisa, ali će se takođe postepeno menjati. Moramo pokazati svoje jedinstvo i snagu. Ne zato što želimo da se borimo, već zato što želimo da nas konsultuju, vrednuju, poštuju u svim velikim odlukama koje se dešavaju u našem sportu, a do sada to nije bio slučaj“, kaže osvajač 80 ATP titula.

„Prijatelji moji, od ovog nemam ništa. Promovišem samo interese igrača i naš sport. Nadam se da razumete i želimo da nam se pridružite na ovom istorijskom putovanju. Očigledno je da ćemo Vasek Pospišil i ja podneti ostavke u Savetu igrača čim zvanično osnujemo Asocijaciju igrača“, zaključio je Ðoković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 16°C

Vedro

Četvrtak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana