Đilas javnosti ponudio niz lažnih obećanja u nedeljniku Vreme Studio B

Objavljeno: 07.02.2020. 20:50 Izmenjeno: 07.02.2020. 20:58

Umesto  odgovora na pitanje kako je za vreme svoje vlasti stekao višemilionsko bogatstvo, Dragan Đilas javnosti je ponudio novi spisak želja i niz lažnih obećanja u intervjuu za nedeljnik Vreme.

Đilas je u intervjuu za nedeljnik Vreme ponovo građanima obećavao veće plate, ulaganja u kulturu i prosvetu, zaboravljajući da objasni zašto je, dok je bio na vlasti, grad Beograd dugovao novac građanima, a prestonica ostala bez Narodnog muzeja i Muzeja primenjene umetnosti, koji su bili zatvoreni. Na Đilasove fantazmagorije nizom činjenica odgovorila je premijerka Ana Brnabić pitajući Đilasa zašto to što sada obećava građanima nije uradio kada je bio na vlasti. Sramno je da Đilas bilo šta obećava građanima kada svi znaju da je  jedini cilj njegove politike lično bogaćenje, smatraju sagovornici Studija B, novinarka Informera Dejana Kljajić i urednik portala Embargo Predrag Jeremić.

Draganu Đilasu očigledno se osladilo da izigrava lažnog Deda Mraza. Posle obećanja naciji da bi po njegovom eventualnom dolasku na vlast plate bile veće za čak nekoliko stotina evra, i to za samo šest meseci, u intervjuu Vremenu Đilas sada obećava veća ulaganja u kulturu i manje auto-puteva, nijednom jedinom rečju ne objasnivši šta ga je sprečilo da to uradi dok je bio na vlasti. Umesto njega, odgovor na to pitanje građanima je dala šefica srpske vlade Ana Brnabić, koja je put do Prokuplja iskoristila da pročita intervju, ali i da Dragana Đilasa argumentima  podseti na razliku između sadašnje i njegove vlasti.

Da je premijerka Srbije argumentovano objasnila Đilasu gde je Srbija sada a gde je bila u vreme njegove vlasti, saglasni su sagovornici Studija B, urednik portala Embargo Predrag Jeremić i novinarka Informera Dejana Kljajić. Kako kažu, premijerka je Đilasa podsetila na sve ono po čemu građani pamte vreme kada je on bio na vlasti.

Predrag Jeremić smatra i da Đilas sumanutim izjavama i lažnim obećanjima  pokušava da opravda bojkot izbora za koji se zalaže, a koji iz dana u dan podržava sve manji broj njegovih simpatizera.

Jeremić dodaje i da se svakom novom izjavom bivšeg gradonačelnika smanjuje ionako mala podrška naroda koju ima.

I dok Đilas očigledno misli da su građani katkog pamćenja i da su zaboravili period njegove vlasti, i dalje ostaje pitanje zašto sve ono o čemu sada govori nije uradio kada je bio na vlasti i kada je obavljao državne funkcije. Odgovor znaju i Đilas i građani Srbije, a krije se u samo jednoj jedinoj reči: nesposobnost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Magla

Trenutna temperatura 5°C

Magla

Ponedeljak
Moguća kiša

Max: 6°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana