DizajnUM8 – godišnja digitalna izložba radova studenata Fakulteta digitalnih umetnosti Studio B

Objavljeno: 10.07.2020. 11:31 Izmenjeno: 10.07.2020. 11:31

Godišnja izložba radova studenata Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan iz Beograda i Niša – DizajnUM8 ove godine se održava u digitalnom formatu, online, zbog novonastale situacije i pandemije virusa COVID-19, ali sa još jasnijom porukom – koliko nam zapravo znači umetnost u svakodnevnom životu.

Izložba se ove godine održava u digitalnom formatu, online, na zvaničnom sajtu UM-a: www.met.rs/dizajnum8.

Izložba DizajnUM8 će svečano biti otvorena u petak, 10. jula 2020. godine sa početkom od 15h i predstaviće studentske radove interdisciplinarnog dizajna, koji svedoče o intelektualno i profesionalno osposobljenim i zrelim studentima. Studenti Fakulteta digitalnih umetnosti su kroz osmu, godišnju izložbu spremni da odgovore globalnim izazovima savremenog dizajna i umetnosti, ali su istovremeno društveno odgovorni u želji da pomognu drugima, slabijima i onima koji pripadaju različitim i marginalnim grupama.

Kako Univerzitet Metropolitan ove godine slavi 15. rođendan, od osnivanja i početka rada, u okviru izložbe – DizajnUM8 će biti dodeljene i povelje za najuspešnije studente Fakulteta digitalnih umetnosti, za sva tri studijska programa, za prvu, drugu, treću i četvrtu godinu, jer zajedno kreiramo vašu budućnost.

Kroz svakodnevni rad sa profesorima FDU-a, studenti sa studijskog programa – Grafički dizajn, Modni dizajn i Dizajn interaktivnih medija su savladali brojne teorijske i stručno-umetničke studijske programe i sposobni su da vizuelnim umetničkim veštinama reprezentuju inspirativni dizajn i mapiraju ideje koje obeležavaju savremenu vizuelnu komunikaciju.

„U studentskim radovima nastalim u doba korone, vizuelizovan je strah od neizvesnosti, globalne opasnosti, ali iz njih se može naučiti na koji način se isti može savladati, ako se umesto ekonomskih pitanja posvetimo sebi, istraživanju i kreiranju novog imaginarnog sveta. U vremenima društvene distance, koja je studentima najteže pala, umetnost je otvorila vrata svog novog horizonta i postala još jednom svedok proročkih reči F. M. Dostojevskog – da će lepota spasiti svet“ istakla je dekanka Fakulteta digitalnih umetnosti, profesorka Istorije umetnosti, dr Svetlana Smolčić Makuljević i pozvala sve da podrže studente, mlade umetnike Univerziteta Metropolitan i budu svedoci nekog novog vremena u kome smo se svi slučajno zatekli.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 26°C

Delimično oblačno

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 20°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana