Dikić na sudu u Podgorici negirao krivicu za umešanost u zaveru Beta

Objavljeno: 24.05.2017. 16:00 Izmenjeno: 24.05.2017. 16:00

Grupa državljana Srbije okrivljenih za navodni pokušaj državnog udara u Crnoj Gori, medju kojima je i penzionisani komandant Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić, negirala je danas pred sudom u Podgorici bilo kakvu umešanost u osujećenu zaveru.

„Ja sam žrtva i proizvod optužnice… Nisam pripremao, niti pokušao da izvršim, niti izvršio to što mi se stavlja na teret“ kazao je pred sudom vidno uznemireni Dikić koji je u pritvoru skoro osam meseci.

On je negirao da poznaje bilo koga iz opozicionog Demokratskog fronta, i tvrdio da nije imao nikakvu komunikaciju s čelnicima opozicionog saveza, a takodje optuženima za navodnu zaveru čiji je cilj bio sprečavanje Crne Gpre da udje u NATO.

Pred Višim sudom u Podgorici danas se održava pripremno ročište posle kojeg sud treba da se izjasni o optužnici protiv 14 državljana Rusije, Srbije i Crne Gore, optuženih za stvaranje kriminalne organizacije i pokušaj terorizma.

U sudnici je bilo šest optuženih koji su već skoro osam meseci u pritvoru. Pojavljivanje na prirpemnom ročištu po zakonu nije obavezno.

Odbrana je bila saglasna u oceni da je optužnica „neodrživa, paušalna“, a posebno spornim je ocenjeno to što je zasnovana na iskazu svedoka-saradnika tužilaštva Aleksandra Sindjelića koga je jedan od advokata odbrane Goran Petronijević nazvao „slobodnim saradnikom bezbednosne agencije“ i „instruiranim svedokom“.

Odbrana je od suda tražila da, ukoliko prihvati optužnicu, ona bude dopunjena.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 22°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana