Dijalogom do rešenja problema, mir nema alternativu tanjug

Objavljeno: 19.07.2022. 13:42 Izmenjeno: 20.07.2022. 10:24

Ministar je naglasio da trajni mir nema alternativu i da se na tome mora insistirati i raditi konstantno, saopštilo je Mnistarstvo za zajednice i povratak.

Značaj konstruktivnog pristupa u rešavanju mnogih problema koji opterećuju normalno funkcionisanje srpske i ostalih nevećinskih zajednica, kao i neophodnost nastavka dijaloga Beograda i Prištine i rešavanje otvorenih pitanja koja stoje na putu boljih odnosa između srpskog i albanskog naroda.

To su teme o kojima je , ministar za zajednice i povratak i predsednik Srpske liste Goran Rakić, razgovarao sa šeficom Misije Ujedinjenih nacija na Kosovu (UNMIK) Karolin Zijade.

”Živimo u jako izazovnom vremenu u kome svi moramo da pokažemo maksimalnu ozbiljnost kako bi uticali na pre svega nestabilnu bezbednosnu situaciju i izbegli sve ono što može dodatno da je ugrozi. Mi ulažemo maksimalne napore da sve nesuglasice rešimo na način da obe strane budu zadovoljne i za tako nešto nam je potrebno razumevanje svih relevantnih faktora”, rekao je ministar Rakić šefici UNMIK-a.

„Imamo učestale incidente i napade na Srbe, ugroženost njihove imovine i objekata Srpske pravoslavne crkve, što pokazuje u kolikoj je ona meri ugrožena“, naveo je on.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana