Dijabetes sve učestalija bolest u Srbiji, ali i u svetu Tanjug

Objavljeno: 09.03.2022. 14:18 Izmenjeno: 09.03.2022. 14:18

O bolesti koja je sve rasprostranjenija u Srbiji  su u domu Narodne skupštine razgovarali njen predsednik ivica Dačić, Opačić i Nebojša Lalić, predsednik Udruženja za dijabetes Srbije.

Dijabetes predstavlja jedan od najraspostanjenijih zdravstvenih problema u svetu, a u Srbiji se s tom bolešću suočava 770.000 osoba, zbog čega je Dijabetološki savez pokrenuo kampanju simboličnog naziva „770.000“.

Kampanja je pokrenuta povodom Svetskog dana dijabetesa, a predsednik Dijabetološkog saveza Srbije Aleksandar Opačić kaže da je želja da podignu svest građana o značaju unapređenja kvaliteta i dostupnosti dijabetološke zaštite za izuzetno veliki broj ljudi u Srbiji.

Lalić je informisao predsednika Narodne skupštine o problemima sa kojima se susreću osobe sa dijabetesom i neophodnosti podizanja svesti celokupnog društva o ovoj sve učestalijoj bolesti, kao i o ozbiljnosti posledica koje dijabetes može da ostavi ukoliko se ne prepozna i adekvatno ne leči na vreme, dok je Opačić napomenuo da dijabetes predstavlja jedan od najraspostanjenijih zdravstvenih problema u svetu.

On je Dačiću uručio počasnu članasku kartu Dijabetološkog saveza Srbije, a predsednik Skupštine izrazio je spremnost i otvorenost za saradnju sa predstavnicima Udruženja za dijabetes i Dijabetološkog saveza.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 20°C

Delimično oblačno

Petak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana