DF: Intenzivirali smo aktivnosti za blokadu Crne Gore Tanjug

Objavljeno: 13.02.2022. 12:19 Izmenjeno: 13.02.2022. 12:19

DF dodaje da je njihova spremnost za dogovor u okviru parlamentarne većine i dalje otvorena opcija i da nema razumevanja za bilo koga ko ne želi da razgovara na tu temu.

Demokratski front (DF) saopštio je  da je intenzivirao aktivnosti, koje za cilj imaju blokadu Crne Gore, kao vaninstitucionalni model borbe protiv, kako navode, „izdaje izborne volje od 30. avgusta 2020. godine“.

DF je u saopštenju ponovio da će bilo koji predstavnik srpskog naroda, koji u ovom trenutku bude ušao u vladu koju podržava DPS, biti označen kao nacionalna sramota i otpadnik, prenosi RTCG.

Čelnici DF-a obavljaju razgovore sa predsednicima opštinskih odobra saveza kako bi ta akcija, kako kažu, „urazumila sve one koji su planirali da sklope izdajnički aranžman s DPS-om“.

DF je je istovremeno upozorio sve koji su se odlučili na prekrajanje izborne volje da alibi za to ne traže u, kako navode, „sramnim podmetačinama o DF-u, koje se ovih dana plasiraju na stranačkim kružocima naših još koalicionih partnera iz parlamentarne većine“.

Dodaju da će svakog činioca iz postojeće parlamentarne većine, koji se bude odlučio za bilo koji vid manjinske ili koalicione saradnje s DPS-om, tretirati kao, kako naveode, „običnog prevaranta i satelita Mila Ðukanovića“.

DF naglašava da nije niti će biti deo bilo kakvih zakulisnih dogovora sa DPS-om i da će učiniti sve da kroz vaninstitucionalno delovanje s narodom zaustavi svaki pokušaj prevare.

„Jer jedini dogovor, koji imamo, jeste onaj što je sklopljen s narodom, koji nam je dao podršku i poverenje. I svakom treba da bude jasno da ne postoji taj vid pritiska, niti instrukcije iz zapadnih ambasada, koji bi nas mogli prisiliti da promijenimo naš stav prema sramnom paktiranju s Milom Ðukanovićem, koje se najavljuje“, kažu iz tog saveza.

DF navodi da optužbe da će taj savez u toj budućoj manjinskoj Vladi imati najmanje četiri ministra, a koja će, kako navode, biti maskirana pod firmom nekog drugog političkog subjekta koji ide s DPS-om, doživljava samo kao završnu fazu „paranoje i razuzdane političke destrukcije“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 29°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana