Dezinfekcioni tunel za KBC „Dragiša Mišović“ Tanjug, Studio B

Objavljeno: 09.06.2020. 12:33 Izmenjeno: 09.06.2020. 19:54

Kliničko-bolnički centar Dragiša Mišović je od Biroa za borbu protiv trgovine ljudima dobio dezinfekcioni tunel za zaposlene.

foto Tanjug

Donacija je namenjena klinici za ginekologiju i akušerstvo, a direktor KBC Vladimir Ðukić kazao je da je dezinfekcioni tunel namenjen zaposlenima koji napuštaju radni prostor kako bi se osećali bezbednije.

„Svaka pomoć je više nego dobrodošla i nadam se da neće biti prilika za neki drugi ili treći talas, pa ni da tunel neće biti mnogo vremena u funkciji“, kazao je Ðukić i zahvalio prvom potpredsedniku Vlade i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću na svemu što je učinjeno za KBC Dragiša Mišović u njihovom angažovanju u borbi protiv COVID-19 .

Ðukić je naveo i da se danas završavaju aktivnosti te klinike kao kovid bolnice.

Dačić, koji je prisustvovao primopredaji donacije, zahvalio je medicinskom i nemedicinskom osoblju Srbije, doktorima i sestrama i svima koji su bili uključeni ne samo u borbu protiv korona virusa, nego generalno u održavanje funckionisanje zdravstvenog sistema.

Prema njegovim rečima, mnoge zemlje su iz ove pandemije izvukle pouku da mora mnogo više da se radi na proizvodnji medicinske, zaštitne i zdravstvene opreme.

„Sve fabrike koje proizvode zaštitnu opremu nalaze se na Istoku, zbog jeftine radne snage“, rekao je ministar.

Zastupnik i osnivač IBBSA rekao je da je dezinfekcioni tunel jedna od prvih donacija ovakvog tipa i da imaju u planu da nastave i dalje sa donacijama.Portparol IBBSA Maja Raković kazala je da je ta organizacija bila izuzetno aktivna u toku pandemija, da je podelila hiljade maski i veliki broj sredstava za dezinfekciju.“Brojne su ustanove kojima smo pomagali i izlazili u susret“, dodala je Raković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 16°C

Delimično oblačno

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana