Dezinfekcija prilaza ustanovama zdravstvene zaštite Beoinfo

Objavljeno: 20.03.2020. 13:33 Izmenjeno: 20.03.2020. 13:33

JKP „Gradska čistoća” od sinoć sprovodi opsežnu akciju dezinfekcije javnih površina – prilaza ustanovama zdravstvene zaštite širom Beograda, saopšteno je iz ovog javnog preduzeća.

foto Beoinfo

Akcija će se kontinuirano sprovoditi sa ciljem da se spreči ulazak virusa korona u zdravstvene ustanove, što je od ključnog značaja za njihov rad, a nakon toga će uslediti i dezinfekcija površina koje se nalaze u krugu kliničkih centara i bolnica.

Rastvorom natrijum-hipohlorita, ekipe „Čistoće” su sinoć izvršle pranje prilaza KBC „Dr Dragiša Mišović – Dedinje”, KBC „Zemun”, Kliničkom centru Srbije, Urgentnom centru, Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Višegradskoj, Univerzitetskoj dečjoj klinici „Tiršova”, Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić”, Institutu za transfuziju krvi Srbije, Klinici za infektivne i tropske bolesti „Prof. dr Kosta Todorović”, Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, GAK „Narodni front”, kao i prilaza domovima zdravlja na teritoriji opština Stari grad, Savski venac i Čukarica.

Akcija se nastavlja tokom dana kako bi se stiglo i do svih ostalih ustanova primarne, sekundarne i tercijalne zdravstvene zaštite na teritoriji svih deset beogradskih opština koje su u nadležnosti „Čistoće”.

Iz ovog preduzeća apeluju na građane da ne zanemare važnost očuvanja i zaštite životne sredine, posebno u naseljima gde je primećeno učestalo formiranje „divljih” deponija. Takođe je važno da se zatvaraju kontejneri nakon odlaganja smeća, kako se ono ne bi osipalo na javne površine i da za to koriste nožne papuče, kako ne bi dolazili u kontakt sa kontejnerom.

Takođe, iz ovog preduzeća apeluju na sugrađane da u komunikaciji sa komunalnim radnicima na terenu drže odstojanje od dva metra zbog sopstvene i zaštite zaposlenih u „Čistoći” koji, bez obzira na vanrednu situaciju, rade 24 časa dnevno u korist svih Beograđana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 33°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 37°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana