Dezinfekcija Instituta za onkologiju, dvoje pacijenata zaraženo koronom Studio B

Objavljeno: 08.04.2020. 10:44 Izmenjeno: 08.04.2020. 20:48

Ruski vojni lekari obaviće danas dezinfekciju Instituta za onkologiju i radiologiju, jer je kod dvoje pacijenata otkriven novi koronavirus.

Direktorka Instituta prof. Danica Grujičić kaže da su zdravstveni radnici testirani juče, da će se testiranje nastaviti i danas i da će rezultati biti poznati za dan ili dva.

Navodi da je prva pacijentkinja koja je došla zaražena u Institut na vreme prepoznata, da je izolovana, a svi lekari koji su bili sa njom u kontaktu su izolovani i očekuju se rezultati da se vidi da li su zaraženi.

– Pacijentkinja je zbrinuta u KBC Dragiša Mišović i oporavlja se. Drugi pacijent je bio na radioterapiji na Urološkom odeljenju. Došao je bez simptoma. Nakon 14 dana dobio je temperaturu, razvio upalu pluća i umro u subotu. Reč je o pacijentu sa karcinom prostate, starom 80 godina – rekla je Grujičić.

Ona je navela da će biti testirani i svi pacijenti sa radiološke urologije, gde je ležao zaraženi pacijent.

– Sve njih ćemo testirati, bez obzira što su pacijenti disciplinovani, slušaju savete i ne napuštaju svoje sobe – rekla je Grujičić.

Ona je navela da hirurgija neće raditi danas, sutra, a možda i prekosutra i pozvala pacijente da poštuju zakazano vreme.

Kako je istakla, konzilijumi će i dalje raditi, ali je pozvala pacijente da ostave svoju dokumentaciju, oni ili neko njihov, kako se ne bi stvarala gužva.

Ukoliko klinička slika ne bude jasna doktorima sa konzilujuma, oni će pozvati pacijenta na pregled, rekla je Grujičić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana