Dezinfekcija gradskih ulica

Objavljeno: 19.03.2020. 16:39 Izmenjeno: 19.03.2020. 16:41

Kao što je i najavljeno, radnici “Gradske čistoće” od sinoć neprekidno dezinfikuju hlorom gradske ulice, saobraćajnice i pešačke zone iz njihove nadležnosti sa ciljem da se spreči širenje korona virusa.

Za dezinfekciju se koristi hlor, u težini od dva kilograma, koji se nalazi u cisterni od devet kubika, a kako se ta akcija sprovodila na Karaburmi, ispratila je ekipa Studija B.

Sa petnaest cisterni i 10 auto čistilica radnici „Gradske čistoće“  krenuli su jos tokom noci da dezinfekiju gradske ulica hlorom, raspoređeni u tri smene. Iz centra se ubrzo prešlo i u rubne delove prestonice, pa je samim tim povećan i broj radnika koji sprovodi tu akciju po čitavom gradu. Adekvatno opremljeni, bez rukavica i maski nijedan radnik ne izlazi na ulice.

Higijena je u ovom trenutku od ključne važnosti, kažu u “Čistoći”, a kako bi preduzete mere za sprečavanje širenja virusa korona zaposleni u tom preduzeću mogli nesmetano da sprovode, važno je da budu zaštićeni i zdravi.

Dezinfekcija će se ponavljati u ciklusima, a kako najavljuju u „Gradskoj čistoći“, plan je da ceo grad bude kompletno dezinfikovan u naredna dva dana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 22°C

Pretežno vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana