„Devojčici je, na ličan zahtev, data terapija ispred bolnice u N. Pazaru Informer, Studio B

Objavljeno: 06.07.2020. 15:40 Izmenjeno: 06.07.2020. 15:40

Na društvenim mrežama deljena fotografija devojčice kojoj daju infuziju ispred Novopazarskog odeljenja pedijatrije. Tim povodom, na Fejsbuku se oglasila Muamera Turković, medicinska sestra dečijeg odeljenja. Kako je rekla, devojčici je, na ličan zahtev, data terapija ispred bolnice sve u dogovoru sa lekarom.

 

Pismo prenosimo u celosti.

– Povodom fotografije trinaestogodišnje devojčice koja prima terapiju ispred Dečijeg odeljenja Opšte bolnice Novi Pazar koja je deljena uz zlonamerne komentare, imam moralnu obavezu i želju da razjasnim nastanak pomenute fotografije.

Ja sam Muamera Turković, medicinska sestra na dečijem odeljenju opšte bolnice, i požrtvovano radim 27 godina, i fotografisana sam u obaveznoj opremi na svom radnom zadatku sa pacijentkinjom i njenom majkom. Bila sam u smeni kada se devojčica u pratnji oca i majke javila sa tegobama pri disanju, odmah je pregledana, određena terapija, urađen test na COVID detetu i majci, izmerena saturacija i organizovan hitan trasport u bolnicu u Kraljevu.

Dete je imalo napad gušenja i učestali kašalj. Zamolilo me je „mogu li ovde“? – napisala je sestra.

Ona dodaje da je uz dozvolu doktorke prihvatila da joj terapiju da ispred odeljenja da bi se detetu olakšale tegobe.

– Odmah sam plasirala venski put, dala terapiju po nalogu doktorke. Došao je sanitet za 20 minuta. Zbog zla koje nas je zadesilo i manjka osoblja, nisam čekala da se zove druga sestra jer je bio već kraj moje smene….istog momenta sam pošla u pratnji deteta. Taj trenutak je ovekovečen sa neke od susednih zgrada od strane lica koja nisu bila upućena u dešavanja (a i nisu bila dobronamerna).

– Majka deteta je primetila da su snimali sve to i obavestila me je tek u ambulanti u Kraljevu dok smo čekali doktora. Zadovoljna nasom reakcijom i pomoći koja je pružena njenom detetu kao i da je spremna da potvrdi sve ovo što sam napisala. Došla sam jutros u 2 i 30 iz transporta.

S obzirom na to da sam i danas radila, a došla sam oko tri ujutru kući, nisam imala vremena da reagujem do sada i kažem pravu istinu. Moram biti iskrena da nisam očekivala zlonamerno deljenje i komentare na društvenim mrežama i javnim glasilima.

Apelujem na javnost da pruži podršku medicinskom osoblju kao i DA neproverenim fotografijama ne unosi paniku među građane.

P.S. Ovo je istina, a sve ostalo su glasine. Ako sam bilo šta pogrešila, spremna sam da snosim odgovornost.“

Zbog tog događaja oglasio se i ministar Lončar koji je u izjavi za TV Pink rekao da devojčica nema nikakve veze sa koronom, i da joj je napolju pružena prva pomoć, jer boluje od astme, kao i da je bilo najsigurnije za devojčicu je bilo da ne ulazi u crvenu zonu, u kovid bolnicu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 16°C

Pretežno vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana