Devojčica vraćena porodici Savić Tanjug

Objavljeno: 19.06.2020. 11:56 Izmenjeno: 20.06.2020. 09:05

Trogodišnja devojčica, koja je greškom socijalnih radnika oduzeta porodici, vraćena roditeljima.

foto Tanjug

Trogodišnja devojčica Lenka vraćena je porodici Savić, a ministar Zoran Ðorđević je u Palati Srbija rekao da je doneo rešenje da se odobri usvojenje na predlog komisije koja je u skladu sa zakonom pregledala dokumentaciju.

Devojčica Lenka bila je najveća „zvezda“ na konferenciji, a najsrećniji su bili njeni roditelji kad je utrčala u salu i zagrlila ih.Ministar je čestitao porodici Savić i poželeo im da o detetu brinu, da joj omoguće da raste u normalnim okolnostima i izrazio je nadu da se takav slučaj nikada više u Srbiji neće ponoviti zbog „aljkavosti“ u proceduri tokom usvajanja.

„Ovo je opomena svima, jer se takve neželjene posledice uvek salome na detetu“, poručio je ministar.

Otac Borislav Savić zahvalio je svima u zemlji i regionu koji su im pružili nesebičnu podršku u njihovoj borbi za dete, ali i svim medijskim kućama koji su njihov slučaj, kako kaže, ispratili na dostojanstven način.“Ovolika podrška nas obavezuje da postanemo roditelji kojima će se naša ćerkica ponositi“, rekao je Savić.

Dodao je i da su sve vreme verovali da su pravo i pravda na njihovoj strani i da njihov slučaj ne može da se završi drugačije osim vraćanjem Lenke.

Majka Biljana Savić ispričala je da je devojčici pre 10 dana, kada su je odveli socijalni radnici u hraniteljsku porodicu u kojoj je Lenka boravila pre usvajanja, rekla da mora da ostane u hraniteljskoj porodici jer „mama mora da završi neki važan posao“.

Danas je majka saopštila devojčici da je „mama završila važan posao“ i da može da se vrati kući.“Našoj sreći nema kraja. Preživeli smo pakao za ovih 10 dana, ali smo uspeli da ostanemo pribrani, jer smo čvrsto verovali da je pravda na našoj strani“, rekla je Savić.

Borislavu (48) i Biljani Savić (52) iz Beograda su legalno usvojenu devojčicu Lenku 8. juna oduzeli socijalni radnici zbog greške koju je pre osam meseci napravio Centar za socijalni rad u Subotici u proceduri usvajanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 15°C

Vedro

Četvrtak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana