Delo Jovana Hristića u izdanju Matice srpske Studio B

Objavljeno: 19.09.2016. 12:46 Izmenjeno: 19.09.2016. 12:46

U okviru Antologijske edicije “Deset vekova srpske književnosti” objavljen je izbor iz dela Jovana Hristića (1933–2002), našeg značajnog pesnika, esejiste, teoretičara i filozofa, teatrologa i dramskog pisca.

Zamišljena , po rečima Bojane Stojanović Pantović, s namerom da predstavi Hristićev celokupan književni rad kao svojevrsno jedinstvo u delu, kako je on sam označio spise Isidore Sekulić, ova knjiga  sadrži  izbor iz Hristićeve poezije, dramu “Čiste ruke”, oglede i eseje, kao i tekstove koje su o različitim aspektima autorovog dela napisali Dobroslav Smiljanić, Đorđije Vuković, Saša Radojčić i Slobodan Selenić.Hristić je bio  dugogodišnjeg urednika „Nolita“ i profesora dramaturgije na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti, prevodilac, pozorišni i književni kritičar.

Izbor je priredila i napisala predgovor, kao uvod u razumevanje dela Jovana Hristića, Bojana Stojanović Pantović, a objavio ga je Izdavački centar Matice srpske. U programu učestvuju Dragan Hamović, Ivana Kronja,Tamara Krstić, Bojana Stojanović Pantović i Dejan Simonović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 16°C

Vedro

Ponedeljak
Mogući pljuskovi

Max: 19°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana