Delegacija Moskve uručila knjige Biblioteci grada Beograda Tanjug

Objavljeno: 05.10.2016. 12:56 Izmenjeno: 05.10.2016. 12:56

Delegacija Moskve uručila je danas kolekciju knjiga Biblioteci grada Beograda, a u okviru manifestacije „Dani Moskve u Beogradu“.

Direktor Departmana za međunarodne ekonomske veze i međunarodne odnose Sergej Čerjomin rekao je da je za njih veoma važno da ne razvijaju samo ekonomsku saradnju, već da je podjednako bitna komponenta i razmena između kultura.

„Danas poklanjamo mini biblioteku Biblioteci grada Beograda i to je simbol prijateljstva. nadamo se da će se ovim knjigama služiti ne samo naši sunarodnici, već svi koji vole i uče ruski jezik“, istakao je Čerjomin.

On je pomenuo kao jedan od zadataka Vlade Moskve čuvanje tradicije, primetivši i da Srbija ima bogatu tradiciju i dodao da će tokom „Dana Moskve u Beogradu“ predstaviti Beograđanima svoje istaknute umetnike.

„Zahvalan sam na prilici da ovom hramu znanja (Biblioteka grada Beograda) poklonim kolekciju knjiga i nadam se da ćemo svake godine to isto činiti“, rekao je Čerjomin.

Direktorka Biblioteke grada Beograda Jasmina Ninkov zahvalila je na vrednom daru i istakla da je BGB jedna od najvećih biblioteka u ovom delu Evrope.

„Biblioteka grada Beograda ima više od 200.000 članova i čitav Beograd će biti u prilici da posredstvom knjiga uspostavi bliže veze sa Rusijom“, rekla je Ninkov i izrazila nadu da će se nastaviti i unaprediti saradnja između biblioteka Beograda i Moskve.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Pretežno oblačno

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 10°C
Min: 2°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana