Delegacija Komunističke partije Kine u poseti SNS-u u Novom Sadu Tanjug

Objavljeno: 02.06.2018. 19:23 Izmenjeno: 02.06.2018. 19:24

Predstavnici Srpske napredne stranke u Novom Sadu sastali su se sa predstavnicima Komunističke partije Kine, a cilj sastanka, kako su se složili, jeste pojačanje saradnje između ove dve stranke, Srbije i Kine i dva naroda.

Potpredsednik GO SNS Miloš Vučević rekao je da će na današnjem sastanku Srpska napredna stranka predstaviti Komunističkoj partiji Kine potencijale Novog Sada i Vojvodine, ali i kako funkcioniše SNS u ovom delu države i generalno politika u Vojvodini i u Novom Sadu.

Dodao je i da će saradnja dve partije biti u interesu građana i jedne i druge države kao i da će se potruditi da kroz ovu saradnju povećaju broj investicija iz Kine u Srbiji.

„Svakako da je današnji susret još jedna potvrda odličnih i iskrenih prijateljskih odnosa naroda i dve države između Kine i Srbije i u kontekstu jednog otvorenog pisma koje je predsednik Kine uputio predsedniku Vučiću prethodnih dana, mislimo da ćemo nastaviti još snažnije da delujemo u tom pravcu i da će to biti u interesu građana i jedne i druge države“, kaže Vučević.

Potrudićemo se da budemo što otvoreniji kako bismo imali što veći broj investicija u Srbiji, napomenuo je Vučević.

On je naglasio da će na današnjem sastanku poseban akcenat staviti na učešće žena u politici i najavio da će otvoriti pitanje koje su to ključni infrastrukturni projekti gde dolazi ili može doći do saradnje između kineskih i srpskih kompanija.

Šefica Radne grupe Centralne komisije za disciplinsku inspekciju u Departmanu za organizaciju CK KP Kine Ju Hongću naglasila je da se rezultati dosadašnje saradnje dve partije vide i da je cilj ove posete postizanje još većih uspeha u okviru međusobne saradnje.

„Predsednik SNS-a i predsednik naše stranke su postigli mnoge sporazume i saglasnosti u jačanju saradnje naše dve zemlje i partije i mi smo došli ovde baš da realizujemo sve njihove ideje“, rekla je Ju Hongću.

Ideja „Jedan put, jedna pojas“ donela je mnogo projekata i sa radošću vidimo da su ovi projekti postigli realne uspehe i rezultate, istakla je Ju.

„Mi želimo da masovno pojačamo i razvijamo naše tradicionalno prijateljstvo i saradnju i hoćemo da postignemo još veće uspehe u okviru nase međusobne saradnje“, rekla je Ju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 14°C

Pretežno vedro

Nedelja
Mogući pljuskovi

Max: 17°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana