Delegacija JKP „Beogradski metro i voz” u poseti Kini Beoinfo

16. 07. 2019. 17:25:01

Deo delegacije JKP „Beogradski metro i voz”, koja je na poziv jedne od najvećih kompanija na svetu za izgradnju železnice i metro sistema „Powerchina” boravila u Narodnoj Republici Kini, vratio se iz grada Čengdu

Predstavnici kineske kompanije, sa potpredsednikom Ženom Lidžijem na čelu, srdačno su primili delegaciju ovog preduzeća.

Tokom posete organizovan je obilazak četvrte linije metroa, kao i osamnaeste linije koja se nalazi u fazi završnih radova, gde je iscrpno predstavljen način izgradnje metroa u tunelu, po zemlji i na vijaduktu. Predstavnici kompanije „Powerchina” detaljno su prikazali izgradnju različitih sistema koji su neophodni za njegov rad, kao što su funkcionisanje stanica, ventilacioni sistemi, elektrosistemi, sistemi upravljanja, sigurnosni sistemi, kao i izgradnju i rad depoa.

Takođe je bila prezentacija viđenja razvoja beogradskog metroa koju je, pored ostalog, radila renomirana italijanska projektantska kuća za metro sisteme „Geodata”. Ona je od 2017. godine deo kompanije „Powerchina”.

Dva člana delegacije JKP „Beogradski metro i voz” nastavila su posetu odlaskom u grad Šendžen radi daljeg stručnog usavršavanja na izgradnji linija metroa, gde će sa svojim kineskim kolegama obići linije 4, 7, 9  i 12, koje se nalaze u različitim fazama izgradnje.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Oblačno

Trenutna temperatura 0°C

Oblačno

Nedelja
Oblačno

Max: 1°C
Min: -2°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana