Delegacija iz Moskve u zvaničnoj poseti Savskom vencu Studio B,savskivenac.rs

Objavljeno: 27.03.2018. 19:03 Izmenjeno: 27.03.2018. 19:04

Delegacija Centralnog administrativnog okruga Moskve boravi u dvodnevnoj zvanicnoj poseti opštini Savski venac. Ovo je njihova prva poseta našoj centralnoj gradskoj opštini od potpisivanja Protokola o saradnji u maju prošle godine u u okviru manifestacije “ Dana Beograda u Moskvi”.

foto savskivenac.rs

Predsednica GO Savski venac Irena Vujović dočekala  je danas u Kući kralja Petra Prvog predsednika Centralnog administrativnog okruga Grada Moskve Vladimira Goverdovskog koji predvodi delegaciju ovog Okruga u zvaničnoj dvodnevnoj poseti opštini Savski venac.

U znak dobrodošlice poseta je  počela prigodnim muzičkim programom  u izvođenju hora “Kraljica Marija“. Tom prilikom gosti  su se upoznali  sa bogatim saržajem ove  ustanove kulture.

Nakon toga  delegacija se uputila na sastanak u prostorije GO Savski venac gde se razgovaralo o daljim koracima na implementaciji  Protokola o saradnji koji su dve Opštine potpisale prošle godine u okviru Dana Beograda u Moskvi.

Na konferenciji za novinare, koja je usledila odmah nakon sastanka Irena Vujović, predsednica Opštine Savski venac  izrazila je zadovoljstvo  što je u prilici da po prvi put ugosti delegaciju Centralnog administrativnog okruga Moskve.

-Ova poseta je jako važna za produbljivanje saradnje između naše dve opštine, naročito u oblasti kulture i sporta, kao i razmene iskustava u cilju unapređenja usluga koje pružamo građanima. Potrudićemo se da našim gostima iz Moskve budemo dobri domaćini i sigurna sam da će odavde poneti lepe uspomene – rekla je Vujovićeva, dodajući da će članovi delegacije iz Moskve biti u prilici da se upoznaju sa znamenitostima Savskog venca, kao i sa najvećim projektom  „Beograd na vodi“.

Govoreći o kulturnoj razmeni, Vujović je podsetila da je na Savskom vencu prošle godine organizovan  „Bulevar šaha“ po uzoru na istoimenu manifestaciju koja se održava u Moskvi i da je u planu još sličnih događaja, a osim toga u sklopu besplatnih programa koje Opština organizuje  za  osnovce uveden je i besplatan kurs  ruskog jezika.

– Na ovaj način želimo da saradnju sa našim prijateljima iz Moskve  još više unapredimo i  da još više učvrstimo veze naša dva naroda i dve opštine- poručila je Vujović.

Govoreći na konferenciji predsednik Centralnog administrativnog  okruga  Grada Moskve Vladimir Goverdovski izrazio je zahvalnost predsednici Opštine Savski venac na toplom prijemu i dobrodošlici.

-Srpski i ruski narod imaju tradicionalno bratske odnose i nadam se da će tako i ostati. Naše dve opštine imaju mnogo toga zajedničkog, pre svega  to što smo  centralne opštine Moskve i Beograda. Na današnjem sastanku  dogovorili smo se o nastavku  saradnje i precizirali smo oblasti delovanja, a to su kultura, sport i  zdravstvo- istakao je Goverdovski dodajući da se nada uspešnoj saradnji i ubuduće.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana