Dečak koji je izbačen iz privatnog vrtića biće upisan u državni tanjug

Objavljeno: 01.04.2022. 15:06 Izmenjeno: 01.04.2022. 15:06

Kako je saopšteno iz Beoinfa, Gak je kazao i da će privatni vrtić snositi posledice zbog neispunjavanja mera prosvetne inspekcije.

Dečak N.J. čiji su roditelji prijavili privatni vrtić „Naša druga kućica“ jer su dete izbacili iz vrtića zbog nemogućnosti da se prilagode i odgovore njegovim potrebama, biće upisan u državni vrtić gde će sa njim raditi profesionalci, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

„Skandalozno je što je privatni vrtić uprkos merama prosvetne inspekcije ostao pri stavu jednostranog raskida ugovora i dete danas nije primljeno u vrtić. Reagovali smo odmah i mališan će uskoro krenuti u jedan od državnih vrtića. Takvo ponašanje je neprihvatljivo i od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ću zatražiti oduzimanje licence za rad ovog vrtića zbog grubog kršenja propisa“, rekao je Gak.

Kako je istakao, u pomenutom privatnom vrtiću nisu uložili ni osnovne, minimalne napore da, kao ustanova koja se bavi decom, pomognu u prilagođavanju deteta na kolektiv iako su od roditelja imali potpunu podršku, odnosno, oni su čak privatno angažovali i asistenta za dete koje ima disharmonično kašnjenje u razvoju.

„Neophodna je svaka moguća pomoć i profesionalnost u radu sa decom sa razvojnim problemima, ovakvi slučajevi su nedopustivi i moramo ih sankcionisati kako se ne bi ponavljali“, rekao je Gak.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 20°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana