Dečak Jovović dobio kolica za školu od funkcionera Savskog Venca tanjug

Objavljeno: 05.09.2022. 13:58 Izmenjeno: 05.09.2022. 13:58

Vidović je kazao da je uprava Savskog Venca pokrenula krečenje svih škola, rešavanje preoblema sa mokrim čvorovima i sanitarijama, izgradnju sportskih sala i letnjih učionica, a dve škole su dobile i grejanje na gas.

foto novosti

 

Predsednik Opštine Savski Venac Miloš Vidović rekao je da su funkcioneri opštine Savski Venac iz ličnih sredstava obezbedili električna kolica za dečaka Matiju Jovovića i naglasio da je priopritet uprave da se osposobe škole na opštni za prijem dece sa specijalnim potrebama, kako bi sva deca imala jednake uslove za život i školovanje.

„Suština u ovim kolicima koja su Matiji potrebna je da on bude što samostalniji i mobilniji u svakodnevnim aktivnostima, da se razvija i napreduje zajedno sa svojim drugarima u razredu“, rekao je Vidović.

Vidović je za TV Prva naveo da je jedan od prioriteta opštine Savski Venac da se osposobe dve škole za prijem dece sa specijalnim potrebama i podsetio da su u prošloj godini završene dve rampe za kolica i to u Osnovnoj školi „Isidora Sekulić“ i „Radojka Lakić“.

Prema njegovim rečima pristupna rampa za kolica u Matijinoj školi „Vojvoda Mišić“ je, takođe, završena i postavljena o trošku Opštine. „Ovo je treća rampa koju je Opština Savski venac uradila za manje od godinu dana. Mi se za decu sa naše opštine borimo neprestano, osluškujemo njihove potrebe i potrebe njihovih roditelja i trudimo se da im obezbedimo što bolje uslove života na Savskom vencu“, poručio je Vidović.

Napomenuo je da će Opština najkasnije do kraja ove nedelje postaviti pristupnu rampu i na zgradi u kojoj živi dečak Matija.

Predsednik Opštine je naglasio da je Savski venac specifična opština jer pored šest klasičnih osnovnih škola ima i tri specijalne osnovne škole „Dragan Hercog“, „Anton Skala“ i „Stefan Dečanski“, te da se odgovorno i brzo reaguje kada su u pitanju problemi u tim školama, kako bi sva deca sa imala jednake uslove života.

Vidović je kazao da je uprava Savskog Venca pokrenula krečenje svih škola, rešavanje preoblema sa mokrim čvorovima i sanitarijama, izgradnju sportskih sala i letnjih učionica, a dve škole su dobile i grejanje na gas.

„Kontinuirano se trudimo da pomognemo i deci i roditeljima, a naročito u ovom konretnom slučaju, jer tada ne gledamo u čijoj je nadležnosti određena tema, već uvek apelujemo da svi treba da se uključimo i pomognemo našim sugrađanima, a naročito najmlađima da žive lepše i bolje i omogućimo im da ostvare pravo na kvalitetan i dostojan život“, kazao je on.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana