Dečaci povređeni u Bugarskoj stigli u Tiršovu tanjug

Objavljeno: 18.08.2022. 13:30 Izmenjeno: 18.08.2022. 15:59

Nesreća se dogodila u nedelju kada je autobus upao u jarak i tom prilikom povređeno je 12 putnika, među kojima su bila deca iz folklornog ansambla.

foto tanjug

 

Dvojica dečaka povređena u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, stigla su helikopterima MUP-a na aerodrom „Nikola Tesla“, gde ih je sačekalo sanitetsko vozilo koje ih je prebacilo u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj.

Nikolu Todorovica i Iliju Četnika na aerodromu je, uz medicinske ekipe, dočekao i direktor Univerzitetske dečje klinike Siniše Dučić. rečeno je Tanjugu u Ministarstvu zdravlja.

Nikolu su u Beogradu dočekali otac i majka, a Iliju majka i tetka.

Akciju transporta dece u Srbiju, a u ponedeljak ih je u Beograd prebačeno sedmoro, koordinisao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji je povređene obišao na licu mesta, a i od tada bio je u vezi sa upravom bugarske bolnice u koju su povredejni smešteni.

Dučić:Dečaci povređeni u Bugarskoj na intenzivnoj u Tiršovoj

Dvojica dečaka, povređena u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, koji su primljeni u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj, nalaze se na intenzivnoj nezi, izjavio je Tanjugu direktor klinike u Tiršovoj dr Siniša Dučić.

Dučić je naveo da jedan od dečaka ima više preloma i povreda mekanog tkiva.

Drugi dečak, prema njegovim rečima, ima neurološke povrede i njegovo stanje je komplikovanije.

Dučić je podsetio da su posle nesreće dečaci primljeni u bolnicu u Sofiji, odakle su danas helikopterima prebačeni na beogradski aerodrom i sanitetskim vozilima prevezeni u bolnicu u Tiršovoj.

Osmoro dece i četvoro odraslih povređeni su u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, kada se autobus iz Srbije, koji je prevozio decu i odrasle folklornog ansambla Ju-Lira iz Batajnice, prevrnuo i jarak na auto-putu Trakija.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana