Deca zasadila platane Studio B

Objavljeno: 07.10.2020. 12:55 Izmenjeno: 07.10.2020. 12:55

U okviru Manifestacije Dečija nedelja, koja je u toku, a u danu koji je posvećen ekologiji i zaštiti životne sredine mališani su u Parku prijateljstva zasadili platane. Direktor humanitarne organizacije Dečije srce Goran Rojević kaže da su deca ovim gestom poslala snažnu poruku a to je da brinući o životnoj sredini, brinu o sebi a samim tim i o drugim ljudima.

Ključne reči ovogodišnje Dečije nedelje su solidarnost i saradnja, kaže direktor humanitarne organizacije Dečije srce Goran Rojević jer su, kako kaže, one ključ za stabilnost i napredak jednog društva. Tokom dečije nedelje organizovaće se niz raznovrsnih događaja i aktivnosti  kako na nacionalnom tako i na lokalnom nivou, kaže on i ističe da je ekologiji data posebana pažnja, pa su tim povodom mališani u Parku prijateljstva zasadili sadnice platana.

Uz pomoć  JKP Zelenilo deca  su doprinela ozelenjavanju Beograda, a istovremeno u  150 gradova zasađeno je preko 1000 stabala, kaže Rojević . On ističe da će i naredni dani biti posvećeni inkluziji, sportu i obrazovanju i dodaje će Dečija nedelja i u danima koji slede slaviti pravo dece da uživaju u detinjstvu i mladosti ali i pružati im priliku da pokažu svoje talente, veštine i sposobnosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 16°C

Pretežno oblačno

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 22°C
Min: 14°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana