Deca od sutra ponovo u vrtiću „Pahuljica” Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 24. 06. 2019. 15:52:19

Vrtić „Pahuljica” u Kotežu koji je zbog obilnih padavina poplavljen, već od sutra će opet primiti decu, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

On je danas sa podsekretarom Igorom Raičevićem i direktorom Predškolske ustanove „Boško Buha” na Paliluli Vanjom Najdanovićem obišao vrtić i uverio se da su posledice poplave sanirane, te da je bezbedno da se deca koja su danas izmeštena u obližnji vrtić „Veseljko” sutra vrate.

– Ostalo je da se još uradi završna dezinfekcija vrtića, vode više nema, pre svega zahvaljujući odličnoj i brzoj reakciji zaposlenih u vrtiću, koji su tokom cele noći dežurali u objektu i uradili odličan posao – rekao je Gak.

Najdanović je istakao da je ovo vrtić koji je imao najveće probleme, te da su sanirana manja prokišnjavanja u još nekoliko vrtića na Paliluli.

– Svi smo u pripravnosti, ali za sada nema većih problema u vrtićima na ovoj opštini. Pratimo situaciju još u „Lastavici”, gde se izlila kanalizacija. Pala je velika količina vode u kratkom roku, ali smo na vreme preduzeli sve mere predostrožnosti, tako da posledice nisu velike – poručio je Najdanović.

Kako je istakao, u vrtiću „Pahuljica” boravi oko 200 dece i tokom leta dolaznost je između 100 i 120 dece.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Vedro

Trenutna temperatura 22°C

Vedro

Petak
Pretežno sunčano

Max: 25°C
Min: 12°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana