„Dani seniora“ na Zvezdari Studio B

Objavljeno: 26.09.2016. 11:47 Izmenjeno: 26.09.2016. 11:47

Šest godina za redom na Zvezdari se održava manifestacija „Dani seniora“. Od danas do sledećeg petka biće održano 12 događaja namenjenih najstarijim stanovnicima te opštine.

Otvaranje manifestacije je u podne ispred opštine Zvezdara. Goste će pozdraviti i ovogodišnje „Dane seniora na Zvezdari“ otvoriti Miloš Ignjatović, predsednik Gradske opštine Zvezdare.

Na svečanosti će učestvovati seniori sa Zvezdare/Beograda svojim plesom, glumice Ljiljana Stjepanović i Rada Đuričin, satiričar i novinar Bojan Ljubenović, violinistkinje Irena i Ana Simonuti, program vodi Igor Bećirić.

Manifestacija se realizuje sa ciljem da skrene pažnju pojedinaca i javnosti na potrebe, kapacitete, mogućnosti i dragocenost starijih sugrađana, za bolji i kvalitetniji život u penziji, uspostavljanje izgubljene kulture starenja, poboljšanje međugeneracijske saradnje i neposrednog prenošenja iskustva kao važnog elementa u humanizaciji i unapređenju svakodnevnog života sugrađana svih generacija.

Sve aktivnosti su besplatne i arhitektonski pristupačne, a program „Dana seniora na Zvezdari uvršten je u program manifestacije „Dani evropske baštine” koja će ove godine biti održana u periodu 23.9-2.10.

PROGRAM

26. septembar

– od 12.00 do 13.15

„Seniori plešu“ – Na platou ispred Gradske opštine Zvezdara, Bulevar kralja Aleksandra 77-Umetnički program sa učešćem umetnika koji su i u penzionerskim danima uspešni, kreativni i aktivni. Seniori će plesati uz muziku iz predstave „Izvinite, koliko imate godina“.

27. septembar

-od 11.00 do 12.15 sati

Urbani baštovani, izložba radova i radionica – Galerija Miljković, Bulevar kralja Aleksandra 298-Otvaranje izložbe radova studenata Arhitektonskog fakulteta sa idejnim rešenjima i radionica koju vode stručnjaci: dobra iskustva, predlozi i saveti o gajenju biljaka u urbanim uslovima, pokloni za zainteresovane buduće baštovane.

-od 12.00 do 16,00 sati

„Urbani baštovani“- Plato ispred Gradske opštine Zvezdara, Bulevar kralja Aleksandra 77-Realizacija interaktivne radionice i info pulta na kojima će zainteresovani moći da dobiju neposredne instrukcije, objašnjenja i informacije o svemu što ih zanima u razvijanju veštine gajenja biljaka. Predviđeni su i pokloni za zainteresovane buduće baštovane- semenje i rasad koji će se deliti posle radionice. Začinskog, lekovitog bilja i povrća u svojim dvorištima, terasama i prozorima.

28.septembar

-od 10.00 do 14.00 sati

Takamičenje u rešavanju ukrštenih reči – Volonterski servis Zvezdare u Mesnoj zajednici „Zeleno brdo”, Bulevar kralja Aleksandra 395

– od 11.00 do 15,00 sati

Galerija na točkovima – seniori izlažu –Plato ispred Gradske opštine Zvezdara, Bulevar kralja Aleksandra 77-Izložba radova seniora izrađenih u različitim umetničkim i zanatskim tehnikama.

29. septembar

-od 11.00 do 14,00 sati

Interaktivna radionica „Poruči i primi poruku“ – Plato ispred Gradske opštine Zvezdara, Bulevar kralja Aleksandra 77-Volonterke pomažu zainteresovanima da nauče da izrađuju magnete sa motivima starog Beograda, koje učesnici mogu poneti za uspomenu ili pokloniti kome žele.

-od 11.00 do 14,00 sati

„Drvo poruka“, i nteraktivna radionica izrade poruka – Plato ispred Gradske opštine Zvezdara, Bulevar kralja Aleksandra 77- Sugrađani svih generacija izrađuju, pišu poruke o humanom i dostojanstvenom starenju i starosti i kače ih na „drvo poruka“

-od 17.00 do 18,00 sati

Virtuelno putovanje „Beogradske česme“ – Galerija Miljković, Bulevar kralja Aleksandra 298-Na putovanje i upoznavanje istorije i znamenitosti Beograda slikom i rečju posetioce vodi Slavica Berić, novinarka Politike. Svi učesnici dobiće poklon – razglednice starog Beograda.

-od 20.00 do 21.00 sata

Predstava Pan teatra „Izvinite, koliko imate godina“ – Tržni centar „Aviv park Zvezdara“, Živka Davidovića 86-Na duhovit i zabavan način predstava govori o našim predrasudama, stereotipima i strahovima vezanim za starenje, starost i starije ljude. Ulaz je besplatan i ograničen. Prijavite se na vreme

30. septembar

-od 11.00 do 15.00 sati

Kuća lepote za seniore/ke- Volonterski servis Zvezdare u Mesnoj zajednica „Zeleno brdo”, Bulevar kralja Aleksandra 395-Besplatne zanatske usluge seniorkama i seniorima : frizura, pedikir, manikir i šminkanje.

-od 12.00 do 20.00 sati

Seniori izlažu – Galerija na točkovima – TC Aviv park Zvezdara, Živka Davidovića 86.

Prijatelji i partneri „Dana seniora na Zvezdari”: Biblioteka grada Beograda, Akademia Edukativa, TC Aviv park Zvezdara, BGD press, Arhitektosnki fakultet Beogradskog univerziteta, Plesni klub „Sinatra“, JKP „Zelenilo Beograd”, Udruženje Arhitekti Za Zaštitu Struke, udruženja građana: „Bašta za dušu“,“Baštalište“, „Blagodet Srbije“,Udruženje za očuvanje kulturne baštine „Dah“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 2°C

Vedro

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 10°C
Min: 2°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana