„Dani Beograda u Moskvi” produbljuju privredne i kulturne veze Beoinfo

Objavljeno: 18.05.2017. 11:37 Izmenjeno: 18.05.2017. 17:24

„Dani Beograda u Moskvi“ od 25. do 27. maja. Delegacija Beograda, predvođena gradonačelnikom Sinišom Malim, na ovaj način produbiće dobre bilateralne i istorijske odnose i veze sa Rusijom, saopštila gradska uprava.

Pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević je gostujući u satelitskoj emisiji Radio-televizije Srbije „Srbija na vezi” precizirao da će delegacija Beograda, predvođena gradonačelnikom Sinišom Malim, na ovaj način produbiti dobre bilateralne i istorijske odnose i veze sa Rusijom.

– Konkretizovaće se tri ključna stuba naše saradnje, a to su ekonomija, kultura i sport. U Beogradu i Srbiji vlada „investicioni bum”, tako da će se tokom prvog dana promovisati naši investicioni potencijali. To će učiniti i Grad Beograd, ali i Privredna komora Srbije, koja zajedno sa našim najvećim privrednicima organizuje biznis forum. Namera nam je da sa ruskim investitorima napravimo konkretne privredne aranžmane – rekao je Milosavljević.

Drugi dan je posvećen kulturi jer oba glavna grada karakteriše dobra kulturna scena. Istorijski gledano, ljubav prema pozorištu kod nas vuče svoje korene iz Moskve, dodao je Milosavljević, te je u glavnom gradu Rusije planiran sadržajan kulturni program. Treći dan je dan sporta.

– Obe nacije imaju karakterističan sportski duh jednako kao i briljantan um, dakle imaju i energiju i pamet. Planiran je košarkaški meč, a potom i revijalni teniski meč, u kojem će učestvovati naš gradonačelnik – naveo je Milosavljević.

Suština je, istakao je on, da će se u Moskvi za ta tri dana dočarati duh Beograda. On je najavio i otvaranje „Beogradskog kutka”, gde će se smenjivati kulturno-umetnički program, predstaviti turistički potencijali Beograda sa akcentom na duh Skadarlije, a Moskovljanima će se ponuditi i degustacija autentičnih srpskih proizvoda. Trg oko „Boljšoj teatra” biće oslikan i osvetljen u simbolima Beograda.

U manifestaciju je uključena i srpska dijaspora, kako preko ambasade tako i preko filijale Privredne komore u Moskvi. Oni će naći svoje važno mesto tokom biznis foruma, ali i na svečanom prijemu koji će naš gradonačelnik prirediti u glavnom gradu Rusije, kazao je pomoćnik gradonačelnika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 34°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 36°C
Min: 24°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana