Nastavak pregovora Beograda i Prištine u Briselu Tanjug

Objavljeno: 28.09.2016. 08:32 Izmenjeno: 28.09.2016. 16:42

U Briselu će danas trećeg dana biti nastavljena ovonedeljna runda tehničkog dijaloga Beograda i Prištine, čija tema je primena sporazuma o telekomunikacijama.

Dogovora još nema, a zvaničnici obe delegacije nisu se tokom dva dana obraćali medijima u Briselu.  U Kancelariji za KiM kažu da su i juče pregovarački timovi Beograda i Prištine razgovarali o imovini Telekoma u pokrajini, kao i da se dijalog nastavljaja danas, takođe razgovorima o imovini, kao preduslovu uspostavljanja i nesmetanog funkcionisanja Telekomove ćerke-kompanije na celoj teritoriji KiM.

Pred početak ove runde dijaloga portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić u izjavi za Tanjug poručila je da EU želi da vidi dogovor o telekomunikacijama ove nedelje, ali da se na tome još uvek radi. U okviru sporazuma o telekomunikacijama delegacije Beograda i Prištine uz posredovanje EU razgovaraju o imovini Telekoma Srbije na Kosovu, osnivanju ćerke-kompanije Telekoma na KiM, obezbeđivanju licenci za fiksnu i mobilnu telefoniju, dodeljivanju pozivnog broja + 383 za Kosovo, kao i o bezbednosti građanja zbog eventualnog presretanja poziva.

Delegaciju Beograda predvodi direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, a Prištine ministarka za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri.  U delegaciji Beograda, osim predstavnika Kancelarije za KiM i Kancelarije za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini, su i predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, kompanije „Telekom“ i Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 14°C

Pretežno vedro

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 24°C
Min: 11°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana