Završeno DNK veštačenje, postoje tragovi najmanje tri lica Tanjug

Objavljeno: 31.10.2016. 11:07 Izmenjeno: 01.11.2016. 11:02

Tragovi najmanje tri lica nalaze se na oružju koje je pronađeno u blizini porodične kuće premijera, izjavio ministar unutrašnih poslova Nebojša Stefanović nakon što je završena DNK analiza tragova na ručnom raketnom bacaču, ručnim bombama i jednom od paketa municije.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović da će se istraga o oružju pronađenom u blizini porodične kuće premijera voditi u više pravaca isključivši pri tome mogućnost da je to naoruženje slučajno ostavljeno na lokaciji u Jajincima.

Stefanović je novinarima u parlamentu ponovio da je DNK analiza završena, a sada će se istražiti da li se radi o licima koja su došla van Srbije, sa teritorije BIH i RS i da li su tim oružjem pokušali da ugroze bezbednost premijera ili nekog drugog lica.

„To je jedan od pravaca istrage“, rekao je Stefanović.

Takođe, istražiće se da li se radi o ljudima sa teritorije Srbije koji imaju vojno i ratno iskustvo, iskustvo u upotrebi takvog naoružanja, i to je neki drugi mogući scenario istrage, rekao je Stefanović i dodao da se razmatra još par mogućih pravaca.

On je dodao da je stvar svakako složena i da sam pronalazak naoružanja nije dobra stvar, ističući da će se i druge službe analizirati svaki podatak koji je otkriven u prethodna dva dana.

Stefanović nije mogao da precizira kada će se doći do nekih rezultata, ali je istakao da će biti učinjeno sve da se otkriju lica koja su imala kontakt sa tim naoružanjem i da se istraga proširi.

Ponovio je da su pronađeni parcijalni otisci, koje je teško izdvojiti i da su teško upotrebljivi, što govori o tome da je to, ili neko tako namerno uradio, ili je uradio na način na koji je sada policiji otežana identifikacija.

Na pitanje da li će sada biti podignut nivo bezbednosti premijera, Stefanovcih je odgovorio da je to posao nadležnih službi koje se time bave.

„Ovde se pre svega radi o potrebi za snažnijim kontraobaveštajnim i obaveštajnim radom koji treba da otkrije gde stoje izvori ovakvog delovanja“, podvukao je Stefanović.

Za sada nema dovoljno podataka koji mogu da ukažu o čemu se konkretno radi, da li je nešto planirano, ali se svakako isključuje mogućnost da je oružje na lokaciji u Jajincima slučajno ostavljeno, zaključio je.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 16°C

Vedro

Četvrtak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana