Premijera filma „Kralj Petar Prvi“ Tanjug

Objavljeno: 05.12.2018. 07:51 Izmenjeno: 07.12.2018. 10:04

Film „Kralj Petar Prvi“ premijerno će biti prikazan danas u Centru „Sava“ i Kombank dvorani u Beogradu, a zbog velikog interesovanja film će iste večeri imati jednu projekciju i u bioskopu „Sinepleks“ u TC „Ušće“.

Lazar Ristovski, glavni producent i glumac, rekao je da su ova uloga, kao i ceo film, po mnogo čemu za njega najvažniji u životu.

„Film “Kralj Petar Prvi“, siguran sam, postaće bukvar iz koga će se učiti patriotizam, ljubav prema prijateljima, a i rediteljski zanat. Ovo je, možda, i moj poslednji film i siguran sam da će on biti upamćen po mnogo čemu, a najviše po kvalitetu“, kazao je Ristovski.

U glumačkoj ekipi je i mladi Milan Kolak u liku dobrovoljca Marinka Spasojevića, glavnu žensku ulogu tumači Danica Ristovski u liku Makrene Spasojević, Aleksandar Vučković tumači lik mladog regenta Aleksandra Karađorđevića, dečak Ivan Vujić igra Momčila Gavrića, najmlađeg oficira u Prvom svetskom ratu, Radovan Vujović seljaka Životu, mladi Marko Todorović princa Ðorđa Karađorđevića.

Igraju i Branko Jerinić, Pavle Jerinić, Svetozar Cvetković, Goran Šušljik, Tihomir Arsić, Slobodan Chustić, Tanasije Uzunović, Marko Baćović, Ljubiša Savanović, Nebojša Kundačina i mnogi drugi.

Filmska ekipa, koju je činilo preko100 glumaca i 7.000 statista, snimala je od 17. marta više od šest meseci, sa ukupno 110 snimajućih dana, na mnogim autentičnim lokacijama i objektima po čitavoj Srbiji, na Staroj planini, u Knjaževcu, Valjevu, Krupnju, Soko gradu, Beogradu, Somboru, Pančevu, Kosmaju, Sremskim Karlovcima, i na Krfu.

Reditelj Petar Ristovski je u ovaj film ušao s veoma visokim umetničkim i produkcijskim zahtevima.

Zbog lika samog kralja Petra, koji je bio veoma vezan za svoj narod, reditelj je i ostalim istorijskim ličnostima u filmu prilazio kao običnim ljudima, jer, prema njegovim rečima, samo tako je mogao da ih uzdigne u mit.

U filmu se, pored lika kralja Petra Prvog, pojavljuju i premijer Nikola Pašić i vojskovođe Petar Bojović, Stepa Stepanović i Radomir Putnik, a istorijska drama se pripoveda većim delom iz vizure vojnika i običnih ljudi iz naroda.

Istorijska drama „Kralj Petar Prvi“ će se nakon Beograda prikazivati u svim većim gradovima Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 8°C

Vedro

Ponedeljak
Mogući pljuskovi

Max: 17°C
Min: 7°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana